Koncert klasične gitare u utorak u SKCNS

Koncert klasične gitare u izvođenju Ilije Zeca održaće se u utorak, 11. juna u Maloj galeriji SKCNS-a.
Koncert klasične gitare u utorak u SKCNS
Foto: Pixabay
PROGRAM
 
Joh. Anton Logy - Partita a - mol
 
- Aria
- Capriccio
- Sarrabande
- Gavotte
- Gigue
 
Isaac Albeniz   
 
- Cadiz
- Cataluna
- Sevilla
 
Heinrich Albert - Sonata no.1
 
Joaquin Rodrigo - En los trigales
 
Quique Sinesi - Cielo abierto
 
Miguel Llobet - Variaciones sobre un tema de Sor Op.15
Koncert će početi u 19 časova, ulaz je besplatan, a zgrada SKCNS-a se nalazi u Ulici Vladimira Perića Valtera 5.
 
O gitaristi:
 
Ilija Zec, rođen u Beogradu 1997. godine, počinje da svira gitaru sa šest godina. Završio je nižu i srednju muzičku školu "Dr Vojislav Vučković" u klasi profesora Zorana Anića. Tokom srednje škole je bio sponzorisan od strane "Lions" kluba, a na početku studija član Fondacije Laza Kostić. Treću godinu osnovnih studija je završio na Konzervatorijumu "Giuseppe Tartini" u Trstu, u klasi profesora Lucia Dossa. Godine 2019. je završio osnovne, a 2020. master studije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Zorana Krajišnika. 
Učestvovao je na brojnim državnim i internacionalnim takmičenjima, i dobitnik je prvih i drugih nagrada na istim: Guitar Art Festival, International Guitar Festival Rust (Austria) Naissus Guitar Festival, Guitar Open Festival (Subotica), Classic Art Festival (Šabac), Jarakova Gitara (Čačak). 
 
Usavršavao se na majstorskim kursevima kod profesora poput Jožefa Eotvoša, Alexandra Swetea, Thomasa Offermanna, Marka Feria, Sandra Torlontana, Pier Luigi Corone, Renata Samuellia, i mnogih drugih. Održao je preko trideset solističkih koncerata, kao i desetak koncerata u različitim kamernim sastavima, nekoliko puta je svirao sa orkestrom. 
 
Trenutno radi u Školi za osnovno muzičko vaspitanje i obrazovanje "Petar Konjović" u Bečeju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič