Menu 021

Tribina "O čuvarima nasleđa Novog Sada" danas u Radio kafeu

Tribina pod nazivom "Čuvari nasleđa Novog Sada" održaće se danas, 24. decembra u Radio kafeu.
Novi Sad 24.12.2019. | 11:55 > 07:57
Tribina
Foto: 021.rs

U diskusiji će biti više reči o tome ko su pravi čuvari nasleđa Novog Sada i njegove okoline, koja je uloga koju lokalne zajednice i civilne organizacije imaju u procesu identifikovanja i očuvanja nematerijalne kulture i kakav je zaista značaj živih čuvara nasleđa za kulturu.

Na debati učestvuju profesor arheologije sa Filozofskog fakulteta dr Vladimir Mihajlović, muzejski savetnik Etnografskog muzeja Saša Srećković, novinar Bora Otić, politikolog Radica Zurovac i Dejan Milosavljević iz nacionalne asocijacije za stare i umetničke zanate i domaću radinost "Naše ruke".

"Razgovor je usmeren na promociju živih čuvara nasleđa i očuvanja nematerijalne kulture. Oni su idividue koje poseduju odeđene veštine i znanja i čiji je opstanak od relevantnog značaja za kulturu. Tribinom želimo da uputimo javnost, a posebno mlade, u proces identifikacije i registracije elemenata nematerijalnog kulturnog nasleđa. Važno je da razvijemo odgovoran odnos prema kulturnom nasleđu u vremenu koje dolazi jer ono održava i razvija kulturni diverzitet i ljudsku kreativnost", naveli su iz organizatori događaja - Centar za razvoj fotografije Vojvodine.

Tribina "Čuvari nasleđa Novog Sada" počinje u 15 časova, a ulaz je slobodan. Radio kafe se nalazi u Miletićevoj 45.

Autor: 021.rs
Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Cenovnik Impresum Kontakt Pravila i uslovi korišćenja Pošalji vest