
Breskvice - nezaobilazni desert praznične trpeze: Pogledajte kako se spremaju
Breskvice su popularni kolač posebno za vreme novogodišnjih praznika. Iako njihova priprema ne izgleda jednostavno, ključno je izdubiti kolačiće dok su još topli.

Foto: Pixabay
Ako volite kolačiće koji se tope u ustima dok ih jedete, nemojte da preskočite za ove praznike.
Sastojci koji će vam biti potrebni za testo:
500 g brašna
jedna kesica praška za pecivo
200 g šećera
tri jajeta
jedna kesica vanilin šećera
150 ml ulja
Za nadev će vam biti potrebno:
100 g crne čokolade
100 g mlevenih oraha
ostaci biskvita od izdubljenih breskvica
marmelada
100 ml toplog mleka
Dekoracija:
200 g šećera
ekstrakt od jagode ili maline
Priprema:
Pomešajte brašno i prašak za pecivo, a u drugoj posudi umutite vanilin šećer, sitan šećer i jaja. Nakon toga, dodajte ulje i kratko umutite pa sipajte brašno i nastavite da mutite. Od testa formirajte kuglu i umotajte ga u plastičnu foliju. Ostavite testo u frižideru pola sata da se ohladi.
Uključite rernu na 150 stepeni, a dok se ona greje, od testa formirajte kuglice. Ređajte ih na tepsiju obloženu papirom za pečenje pa pecite 15 minuta. Kada ih ispečete, ostavite ih kratko da se ohlade, a potom, dok su još tople izdubite ih.
Nadev ćete pripremiti od mrvica biskvita, istopljene čokolade, mlevenih oraha i toplog mleka. Kada spojite te sastojke dodajte i malo marmelade.
Izdubljene polovine punite nadevom i spojite ih. Nakon toga, u 200 ml vode dodajte ekstrakt, kratko umočite breskvice i potom uvaljajte u šećer.
Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.
Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.
NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 72H
Ostalo iz kategorije Život - Recepti
Meksička inspiracija: Kafa sa čokoladom, čilijem i cimetom
14.10.2025.•
0
Malo egzotike i promene nije naodmet, pa vam dana preporučujemo kafu sa čokoladom, čilijem i cimetom.
Smoki i jogurt: Jeste li probali?
13.10.2025.•
3
Postoje kombinacije koje mnogima nisu pale na pamet, a jednostavno su dobre. Jedna od njih je kombinacija flipsa i jogurta.
Predlog za ručak: Kremasti rižoto sa piletinom
13.10.2025.•
0
Danas vam donosimo recept za jednostavan i kremast rižoto sa piletinom - nije previše skup, a ukusan je i praktičan.
Kafa sa rumom: Malo drugačiji početak dana
13.10.2025.•
3
Danas vam donosimo recept za kafu sa rumom kao predlog da na zanimljiv način počnete dan.
Krem supa od pečene bundeve i šargarepe
11.10.2025.•
1
Kad napolju zahladni, nema boljeg načina da se ugrejete nego uz tanjir kremaste supe od pečene bundeve i šargarepe.
Sočni kolač sa kruškama i bademima: Jesenja elegancija
10.10.2025.•
0
Idealno je vreme da kruške pretočimo u jednostavan, ali elegantan kolač.
Pečene knedle sa kiselim kupusom i dimljenom slaninom
08.10.2025.•
6
Neobičan spoj kiselog kupusa, knedli i dimljene slanine - jelo koje donosi duh zime u potpuno novom obliku.
Miris jeseni iz rerne: Pita sa bundevom i cimetom
07.10.2025.•
3
Kako dani postaju kraći, a vazduh svežiji, bundeva ponovo preuzima glavnu ulogu u kuhinji.
Predlog za ručak: Ćuftice sa pirinčem u paradajz sosu
07.10.2025.•
0
Danas vam donosimo recept za domaće ćuftice sa pirinčem u bogatom paradajz sosu - klasično jelo koje se lako sprema, ne zahteva skupe sastojke, a pritom će vas zasititi.
Za "jak" početak dana: Prženice sa sirom i jogurtom
06.10.2025.•
0
Nekad nije loše početi dan sa starim dobrim prženicama, kvašenicama, močama...
Ako ste još raspoloženi za hladan napitak: Oblak kafa
05.10.2025.•
0
Kafa koja je trenutno popularna na mrežama je takozvana Oblak kafa.
Šakšuka - jaja na malo drugačiji način
02.10.2025.•
4
Šakšuka je bliskoistočno-severnoafričko jelo koje se sastoji od jaja poširanih u sosu od paradajza, paprike i začina.
Palenta sa sirom i kiselom pavlakom: Gurmanski doručak koji nije previše skup
01.10.2025.•
0
Palenta je pristupačna i ume da zasiti, a uz malo dodataka postaje pravi gurmanski doručak.
Aromatična kafa sa mandarinom i medom
01.10.2025.•
0
I danas vam donosimo recept za malo drugačiju kafu, pa ako volite ovaj napitak i volite da eksperimentišete - ovo je piće za vas.
Da dan počne ukusno: Orijentalna med-kafa sa začinima
30.09.2025.•
1
I danas za vas imamo recept za malo drugačiju kafu.
Za egzotičan početak dana: Kokos latte
29.09.2025.•
0
Sigurno imate jednu vrste kafe kojoj ste verni i koju preferirate kada ujutru otvorite oči.
Predlog za doručak ili ručak: Pečena jaja u avokadu sa sirom i začinskim uljem
28.09.2025.•
1
Važno je kako startujete dan, a lepo je ako je taj start ukusan i hranjiv.
Fin način da započnete dan: Kardamom moka sa medom
28.09.2025.•
0
I danas vam donosimo malo drugačiji recept za kafu, da probate nešto novo i ukusno.
Napitak protiv stresa koji "trenduje" na društvenim mrežama: Ovo je recept za "kortizol koktel"
26.09.2025.•
0
Prema najnovijem izveštaju Censis-Eudaimon-a, čak 31,8 odsto ljudi navodi da se oseća iscrpljeno i pred sagorevanjem zbog svakodnevnog radnog pritiska.
VIDEO Malo drugačiji doručak: Turska jaja u jogurtu
25.09.2025.•
5
Danas vam donosimo jedan malo neobičniji recept za doručak sa jajima - turska jaja u jogurtu (Çılbır).
Recept Taška Načića za carsku paštetu
23.09.2025.•
1
S vremena na vreme društvenim mrežama počne da se deli recept Taška Načića za carsku paštetu.
Komentari 0
Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar