Breskvice - nezaobilazni desert praznične trpeze: Pogledajte kako se spremaju

Breskvice su popularni kolač posebno za vreme novogodišnjih praznika. Iako njihova priprema ne izgleda jednostavno, ključno je izdubiti kolačiće dok su još topli.
Breskvice - nezaobilazni desert praznične trpeze: Pogledajte kako se spremaju
Foto: Pixabay
Ako volite kolačiće koji se tope u ustima dok ih jedete, nemojte da preskočite za ove praznike.
Sastojci koji će vam biti potrebni za testo:
 
500 g brašna
jedna kesica praška za pecivo
200 g šećera
tri jajeta
jedna kesica vanilin šećera
150 ml ulja
 
Za nadev će vam biti potrebno:
 
100 g crne čokolade
100 g mlevenih oraha
ostaci biskvita od izdubljenih breskvica
marmelada
100 ml toplog mleka
 
Dekoracija:
 
200 g šećera
ekstrakt od jagode ili maline
 
Priprema:
 
Pomešajte brašno i prašak za pecivo, a u drugoj posudi umutite vanilin šećer, sitan šećer i jaja. Nakon toga, dodajte ulje i kratko umutite pa sipajte brašno i nastavite da mutite. Od testa formirajte kuglu i umotajte ga u plastičnu foliju. Ostavite testo u frižideru pola sata da se ohladi.
Uključite rernu na 150 stepeni, a dok se ona greje, od testa formirajte kuglice. Ređajte ih na tepsiju obloženu papirom za pečenje pa pecite 15 minuta. Kada ih ispečete, ostavite ih kratko da se ohlade, a potom, dok su još tople izdubite ih.
 
Nadev ćete pripremiti od mrvica biskvita, istopljene čokolade, mlevenih oraha i toplog mleka. Kada spojite te sastojke dodajte i malo marmelade.
 
Izdubljene polovine punite nadevom i spojite ih. Nakon toga, u 200 ml vode dodajte ekstrakt, kratko umočite breskvice i potom uvaljajte u šećer.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti

Jedna varijanta pite s krompirom ili krompiruše

Krompiruša je jedno od onih jela koje miriše na detinjstvo, na dom i jednostavnu, toplu kuhinju. Skromna, a bogata ukusom, ova pita idealna je za doručak, lagani ručak uz čašu jogurta, ili večeru.

Krofne na malo zdraviji način

Danas vam donosimo recept za zdrave krofne koje su pečene (ne pržene), napravljene od zdravih sastojaka, ali i dalje ukusne.