Recept dana: Sočni svinjski vrat iz rerne sa krompirom i aromatičnim začinima

Ako ste u potrazi za jednostavnim, a izuzetno ukusnim jelom koje će oduševiti celu porodicu - ovaj recept za pečeni svinjski vrat sa krompirom je pravi izbor.
Recept dana: Sočni svinjski vrat iz rerne sa krompirom i aromatičnim začinima
Foto: Pixabay
Sočno meso, hrskavi krompir i mirisni začini čine savršenu kombinaciju za ručak ili večeru.
 
Sastojci (za 4 osobe)
 
800 g svinjskog vrata (u komadu ili isečen na deblje šnicle)
 
1 kg krompira
1 glavica crnog luka
 
3 čena belog luka
 
1 kašičica slatke mlevene paprike
 
1 kašičica suvog začina (npr. vegeta)
 
So i biber po ukusu
1 kašika senfa
 
2 grančice svežeg ruzmarina (ili kašičica suvog)
 
100 ml ulja
 
100 ml vode
Priprema
 
Meso dobro natrljajte solju, biberom, paprikom i suvim začinom. Dodajte senf, izgnječeni beli luk i polovinu ulja. Ostavite da odstoji bar 30 minuta (ili preko noći u frižideru za puniji ukus).
 
Krompir oljuštite i isecite na kriške. Crni luk isecite na rebarca.
 
U dublju tepsiju složite meso, oko njega rasporedite krompir i luk, posolite krompir po ukusu, dodajte ruzmarin, prelijte ostatkom ulja i vodom.
 
Pokrijte alu-folijom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 1 sat.
 
Nakon sat vremena, skinite foliju i pecite još 20–30 minuta, dok krompir ne dobije zlatno-smeđu boju, a meso ne postane lepo zapečeno i sočno.
 
Posluženje
 
Ovo jelo se odlično slaže uz sezonsku salatu, domaći hleb i čašu crvenog vina. Idealno je za vikend okupljanja, ali dovoljno jednostavno i za svaki dan.
 
Saveti
 
Po želji, krompir možete zameniti šargarepom, batatom ili drugim korenastim povrćem.
 
Ako volite pikantnije, dodajte malo ljute paprike ili tucane paprike u marinadu za meso.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti

Brz i sočan čokoladni kolač

Ako tražite recept za kolač koji se brzo pravi, ne zahteva mnogo sudova, a uz to je neverovatno ukusan i sočan – ovo je pravi izbor za vas.

Brzi letnji desert: Jogurt, breskve i plazma

Kada je vruće, poslednje što želimo jeste da palimo rernu. Srećom, postoji rešenje koje ne traži kuvanje, pečenje ni sate u kuhinji – a rezultat je lagan, ukusan i osvežavajuć dezert.

Jedna varijanta pite s krompirom ili krompiruše

Krompiruša je jedno od onih jela koje miriše na detinjstvo, na dom i jednostavnu, toplu kuhinju. Skromna, a bogata ukusom, ova pita idealna je za doručak, lagani ručak uz čašu jogurta, ili večeru.