Banana split: Kako ga pripremiti kod kuće?

Klasični banana split pretvoren u modernu, pojedinačnu porciju u čaši - savršen letnji dezert koji kombinuje sladoled, voće i čokoladu.
Banana split: Kako ga pripremiti kod kuće?
Foto: Pixabay (ilustracija)
Super je za posluženje na rođendanima, okupljanjima ili kad vam se jednostavno jede nešto slatko i hladno.
Sastojci (za 2 porcije):
 
2 banane
 
4 kugle sladoleda (najbolje kombinacija: vanila, jagoda i čokolada)
 
100 ml slatke pavlake (za šlag)
 
2 kašike čokoladnog preliva
 
2 kašike mlevenog keksa ili seckanih orašastih plodova
 
višnja za dekoraciju (ili neko drugo voće po izboru)
Priprema:
 
Isecite banane na kolutove. U duboku čašu ili teglicu stavite red banana.
 
Preko toga stavite kuglu sladoleda (ili dve ako su manje).
 
Dodajte malo mlevenog keksa ili seckanih lešnika.
 
Prelijte čokoladnim prelivom.
 
Umutite slatku pavlaku u šlag i dodajte preko.
 
Ukrasiti višnjom, čokoladnim mrvicama ili još malo keksa po vrhu.
Ovaj dezert je brz, osvežavajuć i možete ga prilagoditi svom ukusu - koristite razno voće, drugačije sladolede ili dodajte kašičicu kikiriki putera.
OGLASI RADNO MESTO!

Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.

Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti