Kako da napravite umak od sardina - pročitajte recept

Umak od sardina se pravi jednostavno i može da se koristi kao premaz ili dodatak jelima.
Kako da napravite umak od sardina - pročitajte recept
Foto: Pixabay

Prema starom receptu, potrebne su vam sardine, tvrdo kuvana jaja, ulje, vinsko sirće, kisela pavlaka. 

Šta treba da uradite?
 
Kroz sito propasirati tri tvrdo obarena žumanceta, dodati tri kašike ulja, jednu veliku kašiku vinskog sirćeta, pa dobro mutiti pola sata. 

Četiri dobro očišćenih, opranih, sitno isečenih i propasiranih sardina dobro izmešati sa 3-4 kašike kisele pavlake, pomešati sa žumancima i dobrosve zajedno izmutiti. 

Tri preostala belanceta (kuvana) sitno iseckati, dodati u umak, te zakiseliti sokom od limuna. Ovaj umak može da se služi i kao dodatak ribi.

OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
  • Mario

    07.08.2025 22:12
    Mutiti POLA SATA?! Nešto mi to dugo, majka mu stara... Mislim, verujem da je ovo super, a da može to i za minut-dva da se smuti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti

Zdravi sladoled od banane, kokosa i vanile

Osim što osvežava, sladoled može da bude i zdrav, a da ne izgubi na ukusu. Danas vam donosimo recept za ovaj mnogima omiljeni desert od banane, kokosa i vanile, koji možete spremiti za čas.