Troicki: Kosovo izmišljena država, poštujem preporuku Vlade

Viktor Troicki kaže da je Kosovo izmisljena država i da je ta teritorija oduvek bila deo Srbije.

Troicki je novinarima americkog USA today rekao da razume preporuku Vlade Srbije oko napuštanja postolja ukoliko se na njemu nađu sa kosovskim sportistima.

"Mi ne priznajemo državu Kosovo, to je sigurno. Mislim da je to izmišljena država. Teritorija Kosova je oduvek deo Srbije, tako da razumem šta ministar Vanja Udovičić govori", rekao je Troicki posle poraza od Endija Mareja u prvom kolu singla na Olimpijskom turniru.

On je dodao je da "ne želi da dublje ulazi u tu temu i da bi pričao sa njima o Kosovu trebalo bi prvo da dublje prouče istoriju"."Prvo morate da razumete šta se dogodilo u prethodnih 1.000 godina, kako biste došli do pravog odgovora", poručio je Troicki.

Kosovo je tema mnogih svetskih medija i zbog prve zlatne medalje u istoriji tog Olimpijskog komiteta, koju je osvojila džudistkinja Majljinda Keljmendi, koja je pre četiri godine u Londonu bila bronzana, tada pod zastavom Albanije.

  • Vojvodina Republika

    08.08.2016 18:39
    @limanstrong
    Zašto bi 80% Beograđana (ne novobeograđana) "sanjalo ekološku pokrajinu". Ne razumem...
  • Limanstrong

    08.08.2016 15:28
    I sta sad? 30 ruznih i tupavih vojvodjanera, GMO organizmi, klikce da je normalno da islamisti imaju drzavu posred Srbije? Pa vidis, zbog takvih 80% Srba u severnoj Srbijii sanja ekolosku pokrajinu. Nezagadjenu, cistu, mirisljavu, kakva je bila pre svih okupacija.
  • Đunta

    08.08.2016 14:48
    Srbija do Rija - i nazad
    Da ne ponavljam ono što su pojedini komentatori već rekli, pa ću samo dodati: još jedan ekspert opšte prakse koji se razume u SVE i SVAŠTA, a školovan je za NIŠTA. Što manje znanja - više samopouzdanja. Bolje da je lupao tu lopticu, nego što lupa kao maksim po diviziji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Rio 2016