Rio: Stonoteniserke u finalu u ekipnoj konkurenciji

Paraolimpijke Borislava Perić Ranković i Nada Matić, obe sa medaljama u pojedinačnoj konkurenciji na stonoteniskom turniru u Riu, igraće u finalu na Paraolimpijskim igrama i u ekipnoj konkurenciji.

Posle četvrtfinalne pobede na startu ekipnog takmičenja protiv igračica iz Kineskog Tajpeha Lu Pi Čun i Vei Mei Hui sa 2:0, one su pobedile Švedsku u polufinalu sa 2:1.

U prvom meču polufinala, Ranković i Matić su u dublu pobedile Anu-Karin Alkvist i Ingelu Lundbek u četiri seta. Švedska je izjednačila kada je Borislava Perić Ranković izgubila od Ane-Karin Alkvist, a u odlučujućem meču, Nada Matić je bila bolja od Ingele Lundbek.

U drugom polufinalu Kina je pobedila Južnu Koreju sa 2:0.

"Što se finala tiče, Kineskinje su u prednosti jer će igrati igračice iz T-5 klase (sa manjim stepenom invaliditeta), što im daje prednost u startu. Kineskinje jesu favoritkinje, a našu šansu potražićemo na isti način kao i protiv Šveđanki, igrom dublova", rekao je trener Lazar Kurteš.

Mečevi za medalje su u subotu od 15 časova po našem vremenu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Rio 2016