Fudbalska reprezentacija Srbije u trećem šeširu

Fudbalska reprezentacija Srbije naći će se u trećem šeširu pred žreb kvalifikacionih grupa za Mundijal u Rusiji 2018. godine, zajedno sa selekcijama Poljske, Ukrajine, Škotske, Mađarske, Švedske, Albanije, Severne Irske i Grčke. 

Fudbalska reprezentacija Srbije naći će se u trećem šeširu pred žreb kvalifikacionih grupa za Mundijal u Rusiji 2018. godine, zajedno sa selekcijama Poljske, Ukrajine, Škotske, Mađarske, Švedske, Albanije, Severne Irske i Grčke.

Iako "kaskamo" u trci za EP, a već smo preskočili i Mundijal u Brazilu, ovo će biti nova šansa za ko zna koji popravni ispit.

Sastav šešira određuje se inače prema FIFA rang-listi, a validna će biti ona sledeća, za jul ove godine. Srbija se trenutno nalazi na 45. mestu te liste.

1. šešir: Nemačka, Belgija, Holandija, Rumunija, Engleska, Vels, Portugalija, Španija, Hrvatska ili Italija.

2. šešir: Hrvatska ili Italija, Slovačka, Austrija, Švajcarska, Češka, Francuska, Island, Danska, Bosna i Hercegovina.

3. šešir: Poljska, Ukrajina, Škotska, Mađarska, Švedska, Albanija, Severna Irska, Srbija, Grčka.

4. šešir: Turska, Slovenija, Izrael, Irska, Norveška, Bugarska, Farska Ostrva, Crna Gora, Estonija.

5. šešir: Kipar, Letonija, Jermenija, Finska, Belorusija, Makedonija, Azerbejdžan, Litvanija, Moldavija ili Kazahstan.

6. šešir: Moldavija ili Kazahstan, Luksemburg, Lihtenštajn, Gruzija, Malta, San Marino, Andora.

  • NSrdjan

    15.06.2015 22:14
    Kakve ima veze i da smo u prvom "sesiru" kada ne mozemo da pobedimo ni onog iz poslednjeg. Isto nam se hvata igrali sa sampionima ili dunsterima...
  • Sale NS

    15.06.2015 20:15
    Stari vic !
    Setih se starog vica kada žena kaže mužu: - Toliko si nesposoban da bi i u finalu svetskog prvenstva nesposobnih zauzeo DRUGO mesto !

    Ovi naši nisu zaslužili ni trakicu za glavu a kamoli bilo kakav šešir ! Nikome nije jasno da igrači koji imaju zapažene uloge u klubovima kao što su Čelzi, Šalke, Mančester Siti, Anderleht, Roma, Benfika, Liverpul, CSKA ... ne mogu da ostvare zapaženiji rezultat već godinama?!













  • C

    15.06.2015 19:41
    Ima nade!
    Ne možemo biti u grupi sa Albanijom! :D

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Fudbal

Mažić sudi večiti derbi

Najbolji srpski arbitar Milorad Mažić sudiće sutrašnji "večiti" derbi između fudbalera Partizana i Crvene zvezde.

Ronaldu peta Zlatna lopta

Fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo dobitnik je nagrade Zlatna lopta za najboljeg igrača sveta u 2017. godini, saopštio je magazin Frans fudbal.

RTS bez prava prenosa mečeva fudbalske reprezentacije

Radio-televizija Srbije (RTS) ostala je bez prava prenosa utakmica fudbalske reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, samog kontinentalnog šampionata i utakmica Lige nacija, objavila je Evropska fudbalska unija.

Italija posle 60 godina bez Mundijala

Fudbalska reprezentacija Italije, četvorostruki prvak sveta, neće igrati na Mundijalu u Rusiji, pošto je u revanš meču baraža u Milanu odigrala 0:0 sa Švedskom.

Piksi ponovo glavni kandidat za selektora

Dragan Stojković Piksi, uprkos tome što je u sredu produžio ugovor sa kineskim klubom Guangdžou RF do 2021. godine, dobio je dozvolu kluba da pregovara oko preuzimanja reprezentacije Srbije.

Debituje Milinković-Savić, u timu i Grujić

Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić saopštio je spisak igrača za mečeve protiv Kine i Južne Koreje na kojem je i Sergej Milinković-Savić iz Lacija.