Zvezda remizirala u Bugarskoj

Fudbaleri Crvene zvezde i Ludogoreca odigrali su večeras u bugarskom Razgradu nerešeno 2:2 u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Golove za Zvezdu postigli su Aleksandar Katai u 48. i Gelor Kanga u 66. minutu, dok su strelci za Ludogorec bili Džonatan Kafu i Klaudiu Kešeru u 43, odnosno 76. minutu.

Revanš utakmica igra se narednog utorka u Beogradu. Zvezda je odigrala dva potpuno različita poluvremena u Razgradu.

U prvih 45 minuta utakmice crveno-beli su igrali povučenije, jedino je Katai bio u napadu, ali mu je bilo teško pošto je često udvajan. Upravo je Katai imao jedinu šansu za Zvezdu u prvom poluvremenu, ali je njegov šut u 17. minutu odbranio golman Ludogoreca Vladislav Stojanov.

Bugarski šampion je, s druge strane, sedam puta šutirao ka golu Zvezde, a jedan od tih šuteva je završio iza ledja Damira Kahrimana.

Kafu je u 43. minutu prošao sam kroz odbranu Zvezde, prevario je Donalda Mičela i Luisa Ibanjesa i bez većih problema poslao loptu u mrežu beogradskog kluba. Zvezda je drugom delu meča zaigrala mnogo bolje i praktično je u prvom napadu stigla do izjednačenja, a stelac u 47. minutu bio je Katai.

Kapiten Zvezde je, posle dodavanja Aleksandra Cvetkovića na desnoj stani, odlučio da sve sam uradi. Ušao je u šesnaesterac Ludogoreca, prevario je dva igrača domaće ekipe i odličan prodor završio golom. Nakon tog gola obe ekipe pretile u nekoliko navrata, da bi crveno-beli u 66. minutu stigli do preokreta.

Zvezda je osvojila loptu na oko 40 metara od gola, ona je stigla do Kange koji je šutirao sa oko 20 metara i postigao sjajan gol za 1:2. U momentima kada je Zvezda bila veoma opasna jedna neopreznost koštala je izabranike Miodraga Božovića gola.

Igrači domaće ekipe brzo su izveli prekid na sredini terena, fudbaleri Zvezde su "zaspali", a Kešeru je stigao do lopte i iz "mrtvog ugla" pogodio za izjednačenje. Utakmica u Razgradu je odigrana pred 8.000 navijača, od kojih je 400 bilo pristalica crveno-belih koji su bili smešteni na odvojenom, ograđenom delu tribine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Fudbal

Mažić sudi večiti derbi

Najbolji srpski arbitar Milorad Mažić sudiće sutrašnji "večiti" derbi između fudbalera Partizana i Crvene zvezde.

Ronaldu peta Zlatna lopta

Fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo dobitnik je nagrade Zlatna lopta za najboljeg igrača sveta u 2017. godini, saopštio je magazin Frans fudbal.

RTS bez prava prenosa mečeva fudbalske reprezentacije

Radio-televizija Srbije (RTS) ostala je bez prava prenosa utakmica fudbalske reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, samog kontinentalnog šampionata i utakmica Lige nacija, objavila je Evropska fudbalska unija.

Italija posle 60 godina bez Mundijala

Fudbalska reprezentacija Italije, četvorostruki prvak sveta, neće igrati na Mundijalu u Rusiji, pošto je u revanš meču baraža u Milanu odigrala 0:0 sa Švedskom.

Piksi ponovo glavni kandidat za selektora

Dragan Stojković Piksi, uprkos tome što je u sredu produžio ugovor sa kineskim klubom Guangdžou RF do 2021. godine, dobio je dozvolu kluba da pregovara oko preuzimanja reprezentacije Srbije.

Debituje Milinković-Savić, u timu i Grujić

Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić saopštio je spisak igrača za mečeve protiv Kine i Južne Koreje na kojem je i Sergej Milinković-Savić iz Lacija.