FOTO: AZ već u Novom Sadu ugasio snove Vojvodine

Fudbaleri holandskog AZ-a iz Alkmara savladali su večeras Vojvodinu na Karađorđu sa 3:0 u prvom susretu plej-ofa za Ligu Evrope i praktično rešili pitanje pobednika ovog dvomeča.

Pred oko 10.000 gledalaca, dva gola za goste postigao je Vujtens u 32. i 80. minutu, a jedan Frajdej u 46. minutu.

Vojvodina je igrala previše oprezno i stisnuto, iako je dobro otvorila meč i imala dve fantastične prilike. Slično kao i sa Viktorijom prošle sezone i ovog puta je posle promašenog zicera neobjašnjivo stala, a ta pasivnost i sopstvene greške koštali su je golova iako je bila ravnopravan protivnik.

Iskusni holandski fudbaleri su se nakon vođstva daleko više opustili i samim tim postali opasniji po gol domaćih, a uigrana odbrana je bila nepremostiva prepreka za Lalatovićev tim koji je imao želju da smanji rezultat, ali ih je treći gol potpuno potopio.

Gosti su na kraju zasluženim aplauzom ispraćeni od novosadske publike. Revanš koji će biti samo formalnost je 25. avgusta u Alkmaru od 20 časova.

TOK UTAKMICE:

Kraj meča. Posle trećeg gola više nije bilo ozbiljnijih akcija i prilika za gol.

GOOOOL Vujtens je u 80. minutu postigao svoj drugi gol na utakmici sjajnim udarcem iz slobodnjaka sa dvadesetpet metara. 

Fantastična prilika za Vojvodinu u 76. minutu, dupli pas su razmenili Malbašić i Meleg, ali je Malbašić bio za malo neprecizan.

U 69. minutu AZ je mogao da uveća prednost. Konfzija u odbrani domaćeg tima i umalo autogol, ali je Kordić dobro intervenisao.

Konačno dva solidna napada po desnoj strani preko Malbašića, u jednom je Trifunović bio u prilici da glavom ugrozi Rošea, ali nije dobro zahvatio loptu. U brzom kontranapadu još jedna dobra akcija gostiju, srećom bez rezultata.

Paločević je pokušao u 64. minutu sa dvadesetak metara, ali je slabo šutirao, kao i dva minuta ranije.

Igra se 60. minut. AZ se potpuno opustio pa im je svaki napad opasnost za Kordića. S druge strane, igra Vojvodine se raspala, puno je grešaka i siljenja.

Vojvodina je krenula agresivnije i sa više želje ka golu gostiju, ali bez konkretnog učinka. Tim iz Alkmara igra rasterećeno, opasni su u kontrama.

Kraj poluvremena.

GOOOOL Ponovo je Vojodina primila jeftin pogodak i to u sudijskoj nadoknadi. Frajdej je posle brzo izvedenog prekida bukvalno ostao sam na sredini terena, a kada je prišao Kordiću lako ga je savladao.

U 43. minutu opasna kontra Holanđana, Garsija je krenuo sam, ali je Kovačević u poslednjem trenutku izbacio loptu u korner.

Novosađani su potpuno stali, a AZ sve češće napada. U 37. minutu pokušao je iz daljine Jahanbakš, ali je Kordić zaustavio taj šut.

GOOOOL U 32. minutu po desnoj strani prošao je Garsija, centrirao u kazneni prostor, a Vujtens glavom pogađa levi ugao. Pasivnost je skupo koštala domaći tim.

Vojvodina strpljivo gradi prilike, dok gosti igraju tvrdo i pokušavaju da umrtve igru, ali su pokazali da mogu biti opasni u kontrama.

Nova prilika za domaći tim u 17. minutu. Slobodan udarac sa ivice kaznenog prostora izveo je Meleg, ali je loptu sa druge stative Lukasen izbacio u korner.

Stopostotna prilika za Babića u 13. minutu. Uleteo je iz drugog plana, dobio dobru loptu od Melega, izbio sam ispred Rošea i promašio za koji centimetar.

Prva i stopostotna prilika za Vojvodinu u 6. minutu. Pogrešio je golman Roše, loše ispucao loptu koja je došla do Melega na nekih dvadesetak metara, ovaj je iz prve šutirao ka praznom golu, ali je lopta proletela malo iznad prečke.

Meč je počeo, domaćin u tradicionalnim crveno-belim dresovima, gosti u ljubičastim.

Uslovi idealni za igru, temperatura 24 C.

Stadion "Karađorđe, gledalaca 10.000

SASTAVI:

Vojvodina: Kordić, Kovačević, Antić, Miletić, Puškarić, Maksimović, Meleg, Babić, Paločević, Malbašić, Trujić

AZ: Roše, Johanson, Flar, Van Ejden, Haps, Henriksen, Lukasen, Vujtens, Jahanbakš, Frajdej, Garsija

Vojvodina i AZ - po dve titule i crveno-bele boje

Vojvodina je novu sezonu počela fantastično, u šest odigranih mečeva u evropskim kvalifikacijama ostvarila je četiri pobede i dva remija, dok je u četiri duela u šampionatu Srbije zabeležila tri pobede uz jednu nerešenu.

U kvalifikacijama za Ligu Evrope eliminisala je Bokelj (1:1, 5:0), Konahs'i ki (1:0, 2:1) i Dinamo iz Minska (1:1, 2:0), dok je u prvenstvu pobedila Bačku 1:0, Partizan 3:1 i Javor 4:0, a sa Nepretkom odigrala bez golova.

Vojvodina je u prethodne tri sezone u dva navrata takođe stizala do plej-of faze, ali je poklekla u duelima sa moldavskim Šerifom i češkom Viktorijom. Ukoliko ovog puta uspe da bude bolja u dvomeču sa ekipom AZ očekuje je još najmanje šest mečeva u Ligi Evrope.

S druge strane, crveno-beli iz Alkmara su u poslednjoj deceniji redovni učesnici završnice Lige Evrope. Ove godine prodali su Totenhemu Vinsenta Jansena za 22 miliona evra koji je bio najbolji strelac holandske lige, ali i dalje imaju okosnicu tima iz prošle sezone koji je osvojio četvrto mesto.

Klub će sledeće godine obeležiti pet decenija postojanja i do sada je osvojio dve titule i četiri kupa u Holandiji, a bio je i dva puta finalista Kupa UEFA.

  • cane

    19.08.2016 08:41
    Realnost
    Sinoc se plasticno mogla videti razlika nivoa nase i holandske lige. Fizicki su jaci, neuporedivo iskusniji i sposobniji da iskoriste svaku nasu gresku. Da je usla ona Melegova ili Babiceva verovatno bi stvari dalje isle drugacije, ali sta je tu je.

    U svakom slucaju glavu gore, Vosa je i sa ovim postigla lep uspeh i ako nam je za utehu eto dosli smo do iste pozicije kao i zvezda, s tim sto mi do sada nismo imali nikakvu pomoc ni od koga, prakticno nismo potrosili ni dinara na dovodjenje igraca i igrali smo bez stranaca, a kod njih je sve to bilo sasvim drugacije a rezultat isti. Cukaricki i partizan da i ne pominjem.

    Igraj Voso, volimo te i bodrimo i dalje!
  • Ivan Telep

    19.08.2016 08:23
    Idemo dalje Voso
    Bio sam na stadionu i navijao za Vosu jer je volim . Vosa nije iskoristila svoje sanse AZ jeste . To je to , zivot ide dalje . Jedino sto mi smeta je dovodjenje prosecnih igraca i na taj nacin zapostavljanje svojih klinaca . Ako vam dete prodje sve selekcije u klubu i kad treba da krunise i vrati ulozeno kroz prvi tim , vi ga odbacite i dovedete nekog sa strane , zasto ga onda uopste skolujete i trenirate .
  • Miloš

    19.08.2016 08:17
    Vojvodina je preslaba
    Vojvodina je, kao i svi naši klubovi, preslaba za svaki iole ozbiljniji evropski tim. Ovo za mene nije neočekivan rezultat. Šteta je jedino što Voša nije dala bar počasni gol iz neke od nekoliko dobrih šansi koje je imala.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Fudbal

Mažić sudi večiti derbi

Najbolji srpski arbitar Milorad Mažić sudiće sutrašnji "večiti" derbi između fudbalera Partizana i Crvene zvezde.

Ronaldu peta Zlatna lopta

Fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo dobitnik je nagrade Zlatna lopta za najboljeg igrača sveta u 2017. godini, saopštio je magazin Frans fudbal.

RTS bez prava prenosa mečeva fudbalske reprezentacije

Radio-televizija Srbije (RTS) ostala je bez prava prenosa utakmica fudbalske reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, samog kontinentalnog šampionata i utakmica Lige nacija, objavila je Evropska fudbalska unija.

Italija posle 60 godina bez Mundijala

Fudbalska reprezentacija Italije, četvorostruki prvak sveta, neće igrati na Mundijalu u Rusiji, pošto je u revanš meču baraža u Milanu odigrala 0:0 sa Švedskom.

Piksi ponovo glavni kandidat za selektora

Dragan Stojković Piksi, uprkos tome što je u sredu produžio ugovor sa kineskim klubom Guangdžou RF do 2021. godine, dobio je dozvolu kluba da pregovara oko preuzimanja reprezentacije Srbije.

Debituje Milinković-Savić, u timu i Grujić

Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić saopštio je spisak igrača za mečeve protiv Kine i Južne Koreje na kojem je i Sergej Milinković-Savić iz Lacija.