Lalatović: Platili smo ceh zbog neiskorišćenih prilika

Nakon večerašnjeg poraza Vojvodine od AZ Alkmara, trener Novosađana Nenad Lalatović istakao je da je rezultat neopravdano visok, te da su igrači platili ceh neiskorištenih prilika.

"Rezultat je previsok, oni su u 90 minuta imali bukvalno tri šuta u okvir gola i sva tri su ušla. Situacija bi bila potpuno drugačija da smo iskoristili jednu od dve prilike koje su imali Meleg i Babić na početku utakmice. Sa druge strane, neshvatljivo je da u 45. minutu primimo gol iz kontrole, a plan je bio da smo konstantno u bloku sa četiri igrača u zadnjoj liniji. Jednostavno, vidi se razlika u kvalitetu, spremniji su i fizički dominantniji", rekao je Lalatović.

On je dodao da su presudila i dva različita načina igranja fudbala, jer se u Evropi igra čvršće, dok u domaćem prvenstvu igrači i sudije ubijaju ritam utakmice. Ipak, kako je rekao, tim se ne predaje, te i dalje veruje u evropsku jesen Vojvodine.

"Imamo još 90 minuta, tako da šanse postoje. Mi smo napadački tim, idemo na pobedu. Greške su sastavni deo fudbala i pokušaćemo da ih ne ponovimo u revanšu. Ima li smo stopostotne šanse, nismo ih iskoristili. Okrećemo se narednom meču i idemo na pobedu", istakao je Lalatović dodavši da su igrači sada usmereni na Čukarički koji ih dočekuje u domaćem prvenstvu.

Trener AZ Alkmara Jon van den Brom poručio je da Vojvodina nije imala puno šansi i da je veoma zadovoljan rezultatom.

"Igrali smo kao pravi tim, pomagali jedni drugima i zbog toga smo pobedili. Pri rezultatu 1:0 bilo je jasno da je utakmica u našim rukama. Dodatno sam ponosan trećim golom i sada imamo veoma dobar položaj pred revanš", zaključio je Brom.

Kompletni izveštaj sa meča plej-ofa za Ligu Evrope Vojvodina - AZ možete pročitati OVDE.

Ostalo iz kategorije Naslovna - Fudbal

Mažić sudi večiti derbi

Najbolji srpski arbitar Milorad Mažić sudiće sutrašnji "večiti" derbi između fudbalera Partizana i Crvene zvezde.

Ronaldu peta Zlatna lopta

Fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo dobitnik je nagrade Zlatna lopta za najboljeg igrača sveta u 2017. godini, saopštio je magazin Frans fudbal.

RTS bez prava prenosa mečeva fudbalske reprezentacije

Radio-televizija Srbije (RTS) ostala je bez prava prenosa utakmica fudbalske reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, samog kontinentalnog šampionata i utakmica Lige nacija, objavila je Evropska fudbalska unija.

Italija posle 60 godina bez Mundijala

Fudbalska reprezentacija Italije, četvorostruki prvak sveta, neće igrati na Mundijalu u Rusiji, pošto je u revanš meču baraža u Milanu odigrala 0:0 sa Švedskom.

Piksi ponovo glavni kandidat za selektora

Dragan Stojković Piksi, uprkos tome što je u sredu produžio ugovor sa kineskim klubom Guangdžou RF do 2021. godine, dobio je dozvolu kluba da pregovara oko preuzimanja reprezentacije Srbije.

Debituje Milinković-Savić, u timu i Grujić

Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić saopštio je spisak igrača za mečeve protiv Kine i Južne Koreje na kojem je i Sergej Milinković-Savić iz Lacija.