Rukometašice Srbije osvojile srebro na Svetskom prvenstvu

Rukometašice Srbije poražene su večeras u finalu Svetskog prvenstva od Brazila 22:20 .
Rukometašice Srbije osvojile su srebrnu medalju na 21. Svetskom prvenstvu održanom u našoj zemlji, nakon što su u finalnom meču izgubile od Brazilki rezultatom 22:20.

Brazilske rukometašice ostvarile su tako najveći uspeh u istoriji, budući da im je ovo prva medalja na Svetskim prvenstvima.

Najefikasnija u reprezentaciji Brazila bila je Aleksandra Do Nasimento sa šest golova, dok su Fernanda da Silva i Ana Rodriges postigle po četiri.

U reprezentaciji Srbije najefikasnija je bila Dragana Cvijić sa pet golova, dok su po četiri postigle Andrea Lekić i Sanja Damjanović.

Sanja Damjanović i Dragana Cvijić izabrane su u najbolju postavu Svetskog prvenstva. Damjanovićeva je proglašena za najboljeg levog beka, dok je Cvijićeva najbolji pivotmen. Za najboljeg igrača (MVP) šampioanta u Srbiji izabrana je Brazilka Eduarda Amorin.

Danske rukometašice osvojile su bronzu na Svetskom prvenstvu, pošto su u meču za treće mesto pobedile Poljsku sa 30:26.

Utakmica između Srbije i Brazila u "Kombank areni" ušla je u knjige rekorda po broju gledalaca na nekom meču na Svetskom prvenstvu u rukometu, budući da ju je sa tribina pratilo 19.467 ljudi.

  • ANTIFA

    23.12.2013 07:15
    Hleba i igara
    Koliko su sportska takmicenja sa nacionalnim predznakom zlo, pogledajte ovde:

    http://www.youtube.com/watch?v=7_2SX2cAgGI

    JEdno mi je ipak samo drago: Fasisti i ostali cetnici se nerviraju najvise kada "Srbija" izgubi :)

    Normalnom coveku je svejedno, a mozda i drago-bas zbog ovih gorenavedenih :)
  • VV

    23.12.2013 07:09
    SAMBA DE JANEIRO :)
    Nemam nista protiv rukometasica, cestitam na trudu, ali ono sto moram da kazem je da one nisu svesne da su samo poluga u sistemu srBije.


    Lepo je videti mladost da igra, ali mnogo bolji efekat po nase oslobodjenje bilo bi da navijamo za Brazil.Znam dosta Vojvodjana koji navijaju za Brazil.Pa cak i protiv srBije (Ne protiv sjajnih rukometasica, vec protiv veceg dela njihovih navijaca-cetnickih i primitivnih masa).

    I dok je Srbija neprijatelj vecine svojih gradjana,poluraspadnuta neuredjena feudalna ruina, Brazil ipak pruza svojim gradjanima sansu za napredak,a multikulturalnost je tamo kao dobar dan.Plus, na svetskoj sceni Brazil je nezavisan,kako od USA-RUS prepucavanja,tako i od bankarskih lihvara.

    BRAZIL ZEMLJA BUDUCNOSTI :)
  • Pun

    22.12.2013 20:16
    Pogodak
    Bravo! Veliki uspeh,iako su nijanse odlucivale,igrale su srcem! Svaka cast jos jednom,i srecno na evropskom prvenstvu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Ostali sportovi

Srbija bez organizacije dvoranskog SP u atletici

Atletski savez Srbije nije uspeo da dobije organizaciju dvoranskog Svetskog prvenstva 2020. godine jer je Kina dobila prednost, odlučeno je danas glasanjem na Savetu Međunarodne atletske federacije (IIAF) u Monaku.

Kvota da Srbija osvaja Mundijal je 200

Sportska kladionica Mocart (Mozzart) objavila je danas prve kvote za predstojeće Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, a prema proceni bukmejkera kvota da će fudbalska reprezentacija Srbije osvojiti Mundijal je 200.

Njujorški maraton će biti održan uprkos napadu

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio izjavio je danas da će maraton zakazan za nedelju biti održan uz povećane mere bezbednosti jer je taj grad sinoć pretrpeo prvi teroristički napad od 11. septembra 2001.