Vojvodina na korak do titule, pioniri prvaci Srbije

Rukometaši Vojvodine savladali su danas u Novom Sadu ekipu subotičkog Spartaka rezultatom 27:25 (14:10) u 9. kolu plej ofa Superlige.

Domaćin je od samog starta vodio, a u dva navrata imao i osam golova prednosti - 18:10, odnosno 24:16. Opuštanje u poslednjih desetak minuta donelo je neizvesnu završnicu, pa su Subotičani mogli da stignu i do izjednačenja, ali nisu uspeli da iskoriste dva igrača više.

Ipak, crveno-beli su izdržali poslednje nalete gostiju i na kraju zasluženo trijumfovali. Orbović je bio najefikasniji sa 7 postignutih golova, pratio ga je Stanković sa 6. Kod gostiju Perović je zabio takođe 7, a Rakocija 5 golova.

U ostalim susretim Metaloplastika je pobedila Crvenu zvezdu 30:25, a Sloga ekipu Partizana 27:26.

Da bi osvojila četvrtu uzastopnu titulu i samim tim izborila direktan plasman u Ligu šampiona, Vojvodina mora da trijumfuje i u poslednjem kolu protiv Crvene zvezde. Taj meč igra se narednog vikenda u Beogradu.

Pred poslednje kolo Vojvodina i Metaloplastika su poravnati sa po 15 bodova, Partizan ima 10, Spartak 7, Sloga, 5, a Zvezda 2 boda.

Vošini pioniri prvaci Srbije

Generacija 2001. rukometaša novosadskog kluba osvojila je danas, na dominantan način, titulu prvaka države pošto je u finalu završnog turnira održanog u Novom Sadu bila bolja od Studentskog grada sa 13:8, a prethodno je u polufinalu pobeđen Novi Beograd rezultatom 14:6.

Crveno-beli su Superligu Vojvodine osvojili ostvarivši čak 30 pobeda, bez poraza i remija, što je rekord takmičenja. Titula u ovom uzrastu je prva posle ravno 20 godina.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Rukomet

Srbija dobila "Kuću rukometa"

Rukometni savez Srbije (RSS) svečano je danas, u prisustvu generalnog sekretara EHF-a Mihaela Viderera, državnog sekretara za sport Predraga Peruničića i mnogobrojnih zvanica otvorio "Kuću rukometa".