Đoković ubedljiv protiv Nadala za finale Londona

Srpski teniser Novak Đoković savladao je Rafaela Nadala sa 6:3, 6:3 za sat i 19 minuta igre u polufinalu završnog Mastersa u Londonu.
Srpski teniser Novak Đoković savladao je Rafaela Nadala sa 6:3, 6:3 za sat i 19 minuta igre u polufinalu završnog Mastersa u Londonu.

Time se Đoković izjednačio sa Špancem po broju pobeda u međusobnim duelima (23:23). 

Novak nastavlja pohod na petu titulu na završnom turniru, a četvrtu vezanu. Delovalo je kao da je sa pola snage igrao protiv Nadala, ipak dovoljno da se slomi otpor Španca, da je lako izašao na kraj sa njim. Dovoljan je podatak da Rafa nije zabeležio nijednu brejk šansu u celom meču, tačnije nije ozbiljnije zapretio.

Novak je od samog starta nametnu svoj stil igre. Diktirao je tempo i nije dozvolio protivniku ni da se ponada da može nešto više da uradi u ovom meču. Đoković dolazi do ranog brejka, a potom i do prednosti od 3:0. Potom je naš teniser usporio tempo i rutinski priveo set kraju do konačnih 6:3 u prvom setu.

Sličan scenario viđen je i u drugom setu, ovog puta Novak je propustio da u prvom gemu dođe do brejka prednosti. Propušteno je nadoknadio u trećem gemu kada je iskoristio treću brejk šansu u ovom setu. Novak je nastavio sa sigurnim servisima i lagano priveo meč kraju, 6:4 u drugom setu.

U drugom polufinalu od 21 sat sastaju se Rodžer Federer i Stan Vavrinka.

  • prečanin

    22.11.2015 11:01
    Da li neko zna, da li Novak ima status Gastarbeitera u Monaku, ili ima državljanstvo kneževine ?
  • B

    21.11.2015 19:56
    Tek ćemo za 20 godina postati svesni kakvog smo sportistu imali. Ovo je toliko savršeno, da prosto čovek ne može odmah da shvati kakvog tenisera ima priliku da gleda.
  • 21.11.2015 16:47
    Nas Nole
    Kao stena!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Tenis

Francuzi osvojili Dejvis kup

Teniska reprezentacija Francuske 10. put osvojila je trofej Dejvis kupa pobedom nad Belgijom ukupnim rezultatom 3:2.

VIDEO: ATP se izvinio zbog provokativne ceremonije žreba

Organizacija ATP izvinila se teniskoj i sportskoj javnosti zbog provokativnog nastupa devojaka modela tokom žreba za premijerni turnir "Naredne generacije", na kojem će predstojeće nedelje u Milanu učestvovati osam najboljih igrača mlađih od 21 godine.

Aleksandra Krunić bez titule u Guangdžouu

Aleksandra Krunić nije uspela da osvoji titulu na turniru u kineskom Guangdžouu, pošto je danas u finalu izgubila od domaće igračice Šuai Žang u tri seta 6:2, 3:6, 6:2.