FOTO: Pravljenje jedinstvenog murala od limenki na ovogodišnjem Egzitu

Posetioci ovogodišnjeg Egzita imaće priliku da kreiraju jedinstveni mural od iskorišćenih limenki.
Instalacija duga šest metara, pod nazivom "Pixelata", je projekat španskih dizajnera, a svako umetničko delo nastaje bojenjem i ubacivanjem limenke u prethodno pripremljenu konstrukciju. Na ovaj način, posetioci će na kreativan način doprineti reciklaži limenki, koje je u potpunosti moguće preraditi i upotrebiti ponovo nakon samo 60 dana.  
 
"Pixelata je najbolji spoj umetnosti i reciklaže i predstavlja impozantno umetničko delo u čijem stvaranju svi možemo učestvovati. Posetioci festivala sjajno reaguju i do sada smo zajedno kreirali više murala, koji istovremeno oduševljavaju publiku, ali i šire svest o značaju reciklaže. Svi zajedno, podsećamo se još jednom zašto je limenka najpogodnija – lagana je, nesalomiva i može se bezbroj puta reciklirati", navodi Nemanja Komatović iz "Recan fondacije".
 
Do sada su se u pravljenju umetničkih dela od limenki oprobali posetioci Egzitovih festivala u Bosni, Rumuniji, Hrvatskoj. 
 
Pixelata se nalazi u Opens zoni. 
 
Recan fondacija za reciklažu limenki za piće osnovana je 2005. godine kao neprofitna organizacija od strane "Ball Beverage Packaging Europe", fabrike za proizvodnju limenki. Program "Svaka limenka se računa" je partnerstvo između proizvođača limenki, pića, reciklažne industrije i organizacija za zaštitu životne sredine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Exit

EXIT izglasan u top 10 festivala sveta

Jedan od vodećih svetskih muzičkih medija DJ Mag objavio je rezultate glasanja publike širom sveta za 100 najboljih muzičkih festivala, a EXIT se na ovoj listi našao među 10 najboljih.