Venecijanski Zlatni lav putuje na Filipine

Nagradu Zlatni lav za najbolji film 73. Venecijanskog festivala osvojio je filipinski autor Lav Dijaz za gotovo četvoročasovni film "Žena koja je otišla", pošto je zimus u Berlinu za osmoipočasovni film "Uspavanka za žalosnu tajnu" osvojio Srebrnog medveda – Nagradu Alfred Bauer.

Od žirija na čijem je čelu ove godine bio britanski reditelj Sem Mendes, moglo se očekivati da će visoko nagraditi američkog autora Toma Forda za stilizovano nasilni film "Noćne životinje", jer je to njegov filmski DNK, ali je Gran pri žirija za Forda prilično preterivanje, baš kao što je pod velikim znakom pitanja i odluka da Srebrni lav - Nagrada za najbolju režiju bude dodeljena ravnopravno i to ruskom magu Andreju Končalovskom za film "Raj" i seksualnom horor filmu "La region salvaje" (LAT) Meksikanca Amata Eskalantea.

Najbolji glumci glavnog pograma 73. Mostre su Ema Ston za ulogu u američkom mjuziklu "La La Land" (LAT) Damijena Šazela i glumac Oskar Martinez za ulogu u izvanrednom argentinskom filmu "Počasni građanin". Nagrada "Marčelo Manstrojani" za najboljeg mladog glumca-glumicu, pripala je Pauli Bir za izvrsnu ulogu Ane u filmu "Franc" Fransoa Ozona.

Za najbolji scenario nagrađen je Noa Openhajm za priču iz filma "Džeki" Pabla Larena, a bez nagrade nije ostala ni američka rediteljka Ana Lili Amirpur za horor film "The Bad Batch" (LAT).

Našem reditelju Emiru Kusturici žiri školskih nastavnika svečano je uručio nagradu "Zlatni mladi lav" za najbolji film 73. Venecijanskog festivala prema njihovom izboru.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.