Koji nas Pixarovi crtani filmovi očekuju u narednih nekoliko godina

Oni koji imaju klince verovatno vrlo dobro znaju da je odlazak na bilo koji Pixarov crtani film podjednako zabavno iskustvo i za decu i za roditelje, a čak i ako niste roditelj verovatno ste svesni da su Pixarovi animirani filmovi jedini konstantan kvalitet u kategoriji holivudskih blokbastera.

Studio koji je osnovan pre 30 godina u poslednjih dvadesetak godina teško da je imao neki veći podbačaj, a čak i retke slabije projekte kao što su "Cars" ili "The Good Dinosaur" ni u ludilu ne bismo mogli nazvati promašajima jer u najgorem slučaju se radi o slabijim crtaćima u poređenju s ostalim Pixarovim crtaćima.

A u njihovom slučaju granica je postavljena visoko (čak i kada govorimo o kratkim crtaćima).

Njihov poslednji hit, "Finding Dory" oduševio je ne samo kritičare već i publiku pa je drugi najuspešniji Pixarov film koji je na svetskim blagajnama zaradio preko milijardu dolara. Zbog toga nije preveliko iznenađenje da se svaki novi crtani film iz ovog studija očekuje s velikim nestrpljenjem.

Pitanje je šta je sledeće, a odgovor možete pronaći u nastavku.

"Cars 3" (16. juna 2017.)

Prema mnogima franšiza "Cars" možda je i najslabiji serijal koji je studio izbacio, ali to očito ne znači slabu prođu na bioskopskim blagajnama (oba nastavka zaradila su preko milijardu dolara, a to ne uključuje popratne sadržaje kao što su igračke, odeću, pribor za školu i slično). Usledila su i dva spin offa (Planes i Planes: Fire & Rescue), a Pixar se s trećim nastavkom vraća korenima.

Čelni čovek Pixara Džon Leseter, najavio je nove likove i lude trke, ali i bolju priču: "Radi se o jako emocionalnoj priči po mnogočemu sličnoj onoj iz prvog dela. Radi se o odnosu Lightninga McQueena i Doca Hudsona". Budući da je Pol Njumman koji je posudio glas Hadsonu preminuo 2008, u nastavku će mu glas posuđivati neko drugi.

"Coco" (22. novembar 2017.)

Od svih trenutno poznatih projekata, "Coco" je jedini potpuno novi projekat s nikad pre viđenim likovima, a originalna priča prati događaje vezane za meksički Dan mrtvih. Radnja prati 12-godišnjeg Migela koji odlučuje da organizuje neverovatno porodično okupljanje na kojem će se pojaviti i živi i mrtvi članovi porodice. Budući da glavni lik sa sobom nosi gitaru, postoji velika mogućnost da će muzika u crtaću imati centralno mesto. Ipak, hoće li ovo biti prvi Pixarov raspevani crtani, još uvek ne znamo. Režija je u rukama Lija Ankriča i Darle K. Anderson koji su pre ovog radili na "Toy Story 3", inače, najvećem Pixarovom hitu.

"Incredibles 2" (15. juna 2018.)

Prošlo je 13 godina otkad je porodica super junaka oduševila svet, a moraćemo da pričekamo još dve da vidimo u kakve su se probleme u međuvremenu uvukli.

Nažalost trenutno postoji vrlo malo informacija. Ono što možemo očekivati je više Džek-Džeka, bebe koja je na kraju prvog dela otkrila neverovatne super moći. Najmlađi član porodice Par ujedno bi mogao biti i najmoćniji član pa to otvara niz mogućnost. Reditelj Bred Bird  nije otkrivao previše, ali rekao je da se crtani film neće previše oslanjati niti baviti rastom popularnosti Marvelovih blokbastera koji su u međuvremenu preplavili tržište.

Semjuel L. Džekson potvrdio je da se njegov lik, Frozone, takođe vraća.

"Toy Story 4" (21. juna 2019.)

Prvi je oduševio, drugi je bio malo zbrzan, a treći je ponovno razvalio. Mnogi su verovali da je to "to" što se priče o igračkama tiče, ali Džon Laseter očito ne misli da je priča potrošena jer za tri godine stiže i četvrti nastavak o plastičnim prijateljima koji su u trećem delu promenili vlasnika.

Iako je trebalo da se pojavi narednog leta, ekipa iz Pixara odlučila je da pomeri datum dve godine kasnije kako bi odradila što bolji posao.

Laseter tvrdi da će četvrti deo biti romantična komedija, a radnja prati ljubavnu priču Vudija i Bo Pip i inspirisana je onim što se Laseteru dogodilo u braku. Inače, Bo Pip se nije pojavila u trećem nastavku pa ćemo 2019. doznati šta se s njom događalo u međuvremenu. Što se scenarija tiče, za njega će se, osim proverene Pixarove ekipe, pobrinuti i sve prisutniji duo, Rašida Džons i Vil Mekkormak.

Dva projekta bez naslova (13. marta 2020. i 19. juna 2020.)

Nemaju naslove, ali imaju datum izlaska. Nekima bi se ovo moglo učiniti neobičnim, ali tako stoji u Diznijevom kalendaru. Doduše, Pixar nikada nije izbacivao crtaće u tako kratkom razmaku, ali očito veruju da to neće previše uticati na njihov uspeh.

Naravno, to ne znači da će svi najavljeni projekti biti realizovani. Navika studija je da ne izlazi s poluproizvodima pa čak i na prvu loptu obećavajući projekti kao što je bio simpatični "Newt", bivaju ugašeni ako ekipa zaključi da priča nije dovoljno snažna.

Teme

Pixar

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.