Sprema se nastavak "Prljavog plesa" motivisan protestima u SAD

Scenarista romantične plesne drame "Prljavi ples" Elenor Bergstajn kaže da je spremna da donese nastavak priče.
"Mislim da sam spremna da napišem nastavak", rekla je Bergstein za BBC, dodajući kako su likovi u "Prljavom plesu" posebne ličnosti koje su našle posebnu realnost jedno s drugim, te da ona to sada, kao pisac, želi i da istraži.
 
Glavne uloge u filmu "Prljavi ples" su, pre trideset godina, igrali Dženifer Grej i Patrik Svejzi, a film je dobio Oskara za pesmu "The Time of My Life".
 
Publika se zaljubila u glavne likove Bejbi i Džonija, muziku i kultne plesne scene.
 
U intervjuu za BBC, Bergstajn je napomenula važnu poruku filma "Prljavi ples" koja je ostala neprimećena. Iako mnogi ovaj film doživljavaju kao sladunjavi romantični film bez dubljeg značenja, Bergstajn kaže da je ponosna na činjenicu da je ključni pokretač radnje ilegalni pobačaj. 
 
"Sve te stvari su opet aktuelne... Sve te borbe koje smo mislili da smo dobili vratile su se", rekla je ona, ističući kako je "Prljavi ples" podsetnik na to koliko je važno ženama osigurati mogućnost prekida trudnoće u sigurnim uslovima.
 
Bergstajn kaže da će u nastavku filma Bejbi protestovati na ulicama za ženska prava i prava američkih crnaca.
 
"Ono što me je motivisalo su protesti širom Amerike. Svi su instinktivno izašli na ulice, a upravo to je ono što bi Bejbi sada radila", rekla je Bergstajn.
 
Patrik Svejzi, koji je glumio instruktora plesa Džonija, preminuo je 2009. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.