"A Space Odyssey" će biti prvi film prikazan na 8K televizijskom kanalu

"A Space Odyssey" reditelja Stenlija Kjubrika biće prvi film u istoriji koji će biti emitovan u 8K rezoluciji na japanskoj televiziji NHK, prenosi BBC.
Japanski emiter NHK je saopštio da je tražio od Warner Brosa da skenira originalne filmove u 8K rezoluciji za potrebe njihovog novog kanala.
 
Naime, slika 8K rezolucije nudi 16 puta kvalitetniju sliku u odnosu na HD TV. Međutim, malo je onih koji trenutno imaju adekvatan televizor ili drugu opremu potrebnu za prijem slike.
 
NHK je za početak puštanja programa u 8K rezoluciji izabrala legendarno filmsko remek-delo "A Space Odyssey", koje će gledaocima doneti neko novo iskustvo gledanja filmova.
 
"Mnoge poznate scene postaju još živopisnije s posebnim fokusom na detalje reditelja Stenlija Kjubrika koji su naglašeni u filmu. Gledanjem filma dobićete osećaj stvarnog putovanja u svemir, a sve to iz udobnosti vašeg doma", stoji u saopštenju NHK kompanije.
 
U martu naredne godine kanal bi trebalo da emituje i film "My Fair Lady" u kojoj glavnu ulogu igra Odri Hepbern.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.