VIDEO: Rimejk crtanog filma kojeg ste se plašili u detinjstvu

Sećate li se crtanog filma "Brežuljak Voteršip" (Watership Down)? Ako je vaš odgovor da, onda ste se sigurno kao dete plašili da ga gledate. Sada nam je stigao rimejk ovog crtaća, ali kritičari kažu da ipak "nije dovoljno strašan".
Poznati crtani rađen po traumatičnom romanu Ričarda Adamsa, a u režijskoj adaptaciji Martina Rosena, bio je za mnoge današnje moderne generacije noćna mora. Reka krvi, zečevi i životinje koji ubijaju jedni druge i krvoločni lovci bili su deo kultnog "horor" crtaća iz 1978.
 
Da li zbog komercijalnog interesa ili popularnosti za veće narodne mase, ili možda smanjenja krvavih scena, najnovija adaptacija ovog crtanog filma, mnogo je blaža, piše "Indepedent".
 
Ovaj film rađen je u četiri dela u saradnji BBC-ja i Netfliksa, a prvi deo emitovan je na ovoj platformi.
 
Ono što nedostaje u novom rimejku je i način na koji film pokriva teme opisane u romanu, kao i Adamsov pesimistički pogled na životinje i čoveka, piše "Independent". Takođe, General Vudvordt je previše mazan, u odnosu na to kakav je u prethodnom filmu.
 
Ipak, to ne mora da bude razlog da ne pogledate crtani, koji novim generacijama možda neće ostaviti traume.
 
Glavnim junacima Voteršipa glasove pozajmljuju Džejms Makavoj, Džon Bojega, Džema Arterton, Olivija Kolman, Ben Kingsli, Piter Kapaldi i drugi. Režiju potpisuje Noam Muro, poznat po filmu "300: Uspon carstva".
 
  • /

    28.12.2018 23:43
    /
    rosen je napravio jos strasniji film plague dogs. o psima koji su uspeli pobeci iz laboratorije... ali inficirani kugom

    napravili su rimejk brezuljka votersip posle nedavnog fijaska kada su za neki od ovih verskih praznika pustili tu strasnu verziju pa zabezeknuli masu /pisali ste o tome/

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.