VIDEO: Nove i povratničke serije koje stižu u 2019.

Iako je teško prisetiti se poslednje loše godine za TV serije, čini se da bombardovanje sadržajem ne prestaje ni u 2019, a kako stvari stoje, očekuje nas gomila novih i povratničkih serija.
Što se povratnika tiče, tu nema previše razloga za brigu jer vraćaju se manje-više svi najveći TV hitovi, a čak će i  "Deadwood" u 2019. verovatno dobiti nastavak u vidu filma.
 
U moru novih serija Index.hr je izdvojio one najzanimljivije, ali nema sumnje da će se tokom godine pojaviti i neki novi favorit ili hit iz sene.
 
"Conversations With A Killer: The Ted Bundy Tapes"
 
Dokumentarci o istinitim zločinima su ono što izuzetno dobro prolazi kod korisnika Netfliksa, a sledeća dokumentarna serija prati život Teda Bandija osuđenog za ubistvo 30 žena tokom sedamdesetih.
 
"Good Omens"
 
Serija iza koje stoje Nil Gejmen i Teri Pračet nešto je što čekaju mnogi ljubitelji romana, a oni drugi verovatno će se zainteresovati za priču o smaku sveta koja uključuje anđela, demona, 11-godišnjeg Antihrista i vešticu.
 
 
"Kvaka 22"
 
Mini serija prema istoimenoj knjizi Džozefa Helera ovog puta dolazi s jakom glumačkom postavom (Džordž Kluni, Kajli Čendler, Hju Lori), a iza serije stoje Kluni, Grant Heslov i Elen Kuras.
 
"MotherFatherSon"
 
Psihološki triler u svetu u kojem se na najgori mogući način isprepliću politika, mediji i policija, a u jednoj od uloga pojavljuje se i Ričard Gir.
 
"Njegova mračna tkanja"
 
Dvoje dece kreću u magičnu avanturu kroz paralelne svetove, a utemeljena je na istoimenom književnom hitu Filipa Pulmana, prema kojem je već snimljen "The Golden Compass" iz 2007. godine.
 
"Černobilj"
 
HBO stoji iza serije o jednoj od najvećih nuklearnih katastrofa u novijoj istoriji. Ova serija će nas vratiti u april 1986. kada je sve pošlo po zlu.
 
"Naša planeta"
 
Dokumentarna serija pod voditeljskom palicom Dejvida Atenboroa sasvim je dovoljna preporuka za sve ljubitelje kvalitetnih dokumentarnih serija.
 
 
"Too Old to Die Young"
 
Serija iza koje stoji Nikolas Vanjding Refn, čovek koji nam je dao "Pushere", "Bronson" i "Drive", prati egzistencijalističko putovanje pripadnika podzemlja Los Anđelesa koji se iz ubica pretvaraju u samuraje. 
 
"The Umbrella Academy"
 
Marvelovi super junaci nastaviće da haraju malim ekranima (iako ih Netfliks lagano gasi), a ovog puta radi se o raštrkanoj grupi super junaka koji odlučuju da se ponovo okupe nakon smrti njihovog mentora.
 
 
"What we do in the Shadows"
 
Oni koji pamte odličnu istoimenu novozelandsku horor komediju verovatno će sa oduševljenjem pozdraviti i ovu TV adaptaciju.
 
 
"Watchmen"
 
Film se pokazao kao nezahvalan format za predstavljanje kultnog stripa, a nadamo se da će TV serija biti daleko srećnije rešenje.
 
 
"The Mandalorian"
 
Teško je više i pohvatati sve priče iznikle iz franšize "Ratovi zvezda", a radnja "The Mandaloriana" smeštena je nakon pada Imperije i pre pojavljivanja Prvog reda. Uglavnom, ovog puta pratimo usamljenog ratnika i njegove avanture širom galaksije.
 
"The Witcher"
 
Filmovi prema video igrama retko kada su dobra ideja, ali "The Witcher" je ipak malo drugačija priča jer i video igra je utemeljena na seriji knjiga što TV adaptaciju, barem u ovom kontekstu, izdvaja u moru sličnih. S druge strane, Henri Kavil će glumiti Geralta, što izaziva različite reakcije.
 
 
Zvezdane staze sa Pikardom
 
Neki se sa ovim možda neće složiti, ali Pikard je bio najbolji kapetan pa je samim tim i sasvim opravdano da nastavimo da pratimo njegove avanture.
 
"Black Monday"
 
Grupa autsajdera preuzima Vol Strit tokom osamdesetih godina prošlog veka. To možda ne zvuči kao hit, ali glumačka postava je odlična.
 
 
"First Wives Club"
 
TV verzija komedije iz 1996. prati živote tri razvedene žene koje imaju sličnu životnu priču.
 
"City on a Hill"
 
Boston 90-ih bio je prepun nasilnih kriminalaca koji su imali podršku policije prepune korumpiranih rasista. Međutim, odjednom se sve promenilo dolaskom afroameričkog državnog advokata koji odlučuje da uvede malo reda.
 
"Zona sumraka"
 
Kultna serija dobija novu verziju prilagođenu novim vremenima. Iako će biti teško nadjačati originalnu seriju, za što bolji sadržaj pobrinuće se novi majstori horora, trilera, naučne fantastike i misterije.
 
 
"Lovecraft Country"
 
Mladi Afroamerikanac tokom pedesetih putuje SAD-om u potrazi za nestalim ocem.
 
"Snowpiercer"
 
U pitanju je serija po francuskom stripu "Le Transperceneige", a ako ste gledali filmsku verziju, verovatno znate šta vas očekuje. Radnja prati grupu preživjelih ljudi koji nastanjuju voz koji bez prestanka putuje zaleđenom Zemljom, a podele među putnicima počinju da prave sve više problema između zaraćenih kasti.
 
"I Am the Night"
 
Utemeljeno na stvarnim događajima. Fauna Hodel je tinejdžerka koja je odvojena od roditelja nakon rođenja i život provodi bez znanja o pravim roditeljima. Jednog dana dolazi do otkrića koje je natera da preispita sve u šta veruje, a to je spaja s propalim novinarom s kojim kreće u lagano rasplitanje velike misterije.
 
 
"Buffy the Vampire Slayer"
 
Uspešna horor serija devedesetih sledeća je u nizu hit serija koje dobijaju novu ruho u modernom TV okruženju.
 
I još...
 
Što se velikih povratnika tiče, u januaru smo već dobili petu sezonu "Luthera" i treću sezonu Netfliksove "A Series Of Unfortunate Events". U prvom mesecu očekuje nas povratak zamalo ugašene "Brooklyn Nine-Nine" i treća sezona HBO-ove posrnule serije "True Detective" koja bi trebalo da se vrati na pravi put (mnogi koji su seriju pogledali tvrde da je ovo povratak u formu). Tu su još i druga sezona "Star Trek Discovery" i nova sezona "The Punishera".
 
 
U martu nas čekaju "American Gods" i druga sezona dokumentarne serije "Cosmos" koja ovog puta nosi podnaslov "Possible Worlds".
 
Nema sumnje da će se u aprilu sve vrteti oko povratka osme i poslednje sezone "Igre prestola", koja je ovog puta ima manji broj epizoda koje su duže.
 
Ljubitelje SF-a u julu čeka treća sezona Netfliksovog hita "Stranger Things", a vraćaju se i odlični "Mindhunter" i HBO-ova "Big Little Lies".
 
Tokom godine vraćaju se i mnoge druge serije, ali tačan datum još nije poznat. Tu je druga sezona serije "Taboo", s četvrtom sezonom vraća se i odlična animirana serija "Rick And Morty", a nakon duže pauze vraća se i peta sezona serije "Peaky Blinders".
 
"The Crown" ulazi u treću sezonu, "Homeland" u osmu, Ozark u treću, a dobićemo i petu sezonu "Black Mirrora". Ljubitelje političkog humora čeka sedma sezona "Veep", a dobijamo i druge sezone serija "Liar" i "Killing Eve".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.