Spilberg protiv da Netfliksovi i Amazonovi filmovi dobijaju Oskare

Nakon što je Netfliksov film "Roma" u režiji Alfonsa Kuarona prošle nedelje osvojio tri Oskara, filmski reditelj Stiven Spilberg izjavio je da treba onemogućiti filmovima sa "striming" servisa da se takmiče za buduće nagrade Akademije.
Spilberg će svoj stav izneti na predstojećem sastanku odbora guvernera Akademije za filmsku umetnost i nauku. Predložiće promenu pravila kako bi se onemogućilo "striming" medijima poput Netfliksa, Amazona i Hulua da se takmiče za Oskara ako njihovi filmovi nisu bili u redovnoj bioskopskoj distribuciji. 
 
"Stiven se snažno zalaže za razliku između 'striming' filmova i naslova u bioskopima", rekao je predstavnik Spilbergove kompanije Amblin intertejment. 
 
Ovo nije prvi put da je Spilberg pokazao nezadovoljstvo oko razlike u filmovima "s velikog platna" i onih "s malih ekrana". 
 
"Čim se posvetiš televizijskom formatu, ti si TV film", rekao je Spilberg prošle godine u razgovoru za ITV Njuz, naglasivši da takav film onda može da "zasluži Emi, ali ne i Oskara". 
 
Iako je dodela Oskara 2020. još daleko, filmska javnost ne skriva velika očekivanja od filma "Irishman" Martina Skorsezea, u produkciji osporavnog Netfliksa. 
 
Skorseze je za svoj najskuplji film do sada, koji govori o ubistvu sindikalca Džimija Hofe, okupio impresivnu glumačku ekipu koju čine Robert De Niro, Al Paćino, Džo Peši i Harvi Kajtel, a da bi film mogao da bude u konkurenciji za Oskara, Netfliks je najavio da će se "Irishman" krajem godine naći u ograničenoj bioskopskoj distribuciji.
  • Puk. Ratko Puškaš

    04.03.2019 11:21
    ...
    Ko će o poštenju, nego Steva Spilberg.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.