Netfliks snima seriju prema romanu "Sto godina samoće"

Američka internet kompanija Netfliks saopštila je da će snimiti televizijsku seriju prema čuvenom romanu Gabrijela Garsije Markesa "Sto godina samoće", nakon što je dobila autorska prava od porodice kolumbijskog književnika.
 Netfliks snima seriju prema romanu "Sto godina samoće"
Foto: Pixabay
"Netfliks je dobio prava na remek-delo Gabrijela Garsije Markesa. To je prvi put da je Markesova porodica dala prava za ekranizaciju nekog njegovog dela", navela je američka kompanija.
 
Za sada se ne zna kads će početi snimanje serije.
 
Epska novela "Sto godina samoće" iz 1967. godine prodata je u više od 50 miliona primeraka i prevedena na više od 40 jezika.
 
Markes, dobitnik Nobelove nagrade za književnost 1982. godine, preminuo je 2014. godine u Meksiku. Smatra se jednim od najvećih književnika na španskom jeziku.
  • janko

    07.03.2019 07:42
    Računam da će serija imati bar deset sezona i da će biti uzbudljiva kao i sabrani službeni glasniciSFRJ 1966-1974.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.