Džuli Endrus dobitnica Zlatnog lava za životno delo

Venecijanski filmski festival dodeliće nagradu za životno delo britanskoj glumici Džuli Endrus, poznatoj po ulogama u filmovima "Meri Popins" i "Moje pesme, moji snovi".
Direktor festivala Alberto Barbera rekao je da je 83-godišnja Endrus "ikona koju obožava nekoliko generacija ljubitelja filma", koja se nije ograničila na "sigurne" likove u porodičnim filmovima.
 
"Ona je prihvatala uloge koje su bile različite, dramatične, provokativne i prožete ironijom", uključujući one u filmovima koje je režirao njen pokojni suprug Blejk Edvards, kazao je Barbera.
 
"Ovaj Zlatni lav je zasluženo priznanje za izvanrednu karijeru, koja je uskladila javni uspeh s umetničkom ambicijom, a da nikada nije podlegla lakim kompromisima", dodao je.
 
U saopštenju koje je objavio najstariji međunarodni filmski festival, Endrus je rekla da se oseća "počašćeno" i da se veseli dolasku "u divan grad (Veneciju) u septembru povodom te posebne prigode".
 
Ovogodišnji Venecijanski filmski festival održaće se od 28. avgusta do 7. septembra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.