VIDEO: Objavljen prvi trejler za mini-seriju o katastrofi u Černobilju

Stigao je prvi trejler za mini-seriju "Černobilj" koja donosi istorijsku priču o nuklearnoj nesreći iz 1986. godine.
Radnja serije prati događaje pre i posle najveće ekološke katastrofe novijeg doba. 
 
Podsećamo, nesreća u Černobilju desila se u aprilu 1986. godine, a prouzrokovana je kada je više od 200 tona uranijuma eksplodiralo u reaktoru. Postoje dve verzije o uzrocima ove katastrofe. Prema prvoj, uzrok je isključivo greška operatera, a prema drugoj, uzrok nesreće su greške u dizajnu samog reaktora. Broj žrtava ni danas nije poznat, a posledice još prete zdravlju okolnog stanovništva.
 
U seriji HBO-a glavne uloge su ostvarili Džared Heris, Emili Votson i Stelan Skarsgard.
 
Skarsgard kao zamenik premijera u seriji pokušava da obuzda strahote Černobilja, dok nuklearni fizičari Heris i Votson pokušavaju da pronađu smisao katastrofe. 
 
Serija u produkciji HBO-a će imati pet delova, a prvi deo će premijerno biti prikazan 6. maja ove godine.
 
  • Lena

    02.04.2019 11:29
    Na ovu temu preporučujem knjigu Černobiljska molitva Svetlane Aleksandrovne Aleksijevič. Zbirka potresnih ljudskih sudbina sabrana u delo odličnog stila koje ostavlja utisak na čitaoca mesecima nakon što se sklope korice knjige. Čini mi se da sam neke likove prepoznala u trejleru, moguće da je i ta knjiga bila inspiracija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.