Kusturica planira da snimi film o Džingis-kanu

Režiser Emir Kusturica izjavio je da planira da snimi film o mongolskom vladaru Džingis-kanu.
"Imam ideju da snimim film o Džingis-kanu. Veliki film o tome kakav je čovek kog nisu voleli ni ovde, ni na Zapadu", rekao je Kusturica tokom Međunarodnog filmskog festivala "Heroj i vreme" u Železnovodsku.
 
Prema njegovim rečima, film će biti snimljen po knjizi kirgistanskog i ruskog pisca Čingiza Ajtmatova.
 
"Imam odličnu knjigu Čingiza Ajtmatova. Vrlo dobrog pisca. Mislim da će film biti spreman za naredni festival", naglasio je Kusturica.
 
On kaže da jedna od scena može biti snimljena na Kavkazu.
 
"Imam scenu kada Džingis-kan prilazi reci, gde mora da čeka dok ona zamrzne kako bi je prešao. Sada razmišljam gde da snimim tu scenu - na Kavkazu ili u Sibiru", rekao je Kusturica.
 
Međunarodni festival "Heroj i vreme" se održava od 25. maja do 2. juna u Železnovodsku i drugim okolnim gradovima Kavkaza.
  • spira

    04.06.2019 10:37
    bolje da snima o musi kesedžiji
  • pera

    03.06.2019 14:23
    ..
    Kaze da je Dzingis Kan bio Srbin.
  • Joca

    03.06.2019 10:38
    ČURUG
    U Čurugu snimite film.I ovako ste često u tom selu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.