Ubuduće manje scena s cigaretama u Netfliksovim serijama i filmovima

Pušenje u seriji "Stranger Things" je dovelo do toga da Netfliks smanji upotrebu cigareta u budućim projektima.
Grupa protivnika pušenja "Truth Initiative" pobrojala je 262 primera korišćenja cigareta samo u drugoj sezoni ove popularne serije, što je porast od 44 odsto u odnosu na prvu sezonu, piše "Variety".
 
"Netfliks snažno podržava umetničko izražavanje. Takođe smo svesni da je pušenje štetno i da, ako je prikazano na ekranu, može negativno da utiče na mlade", izjavio je za "Variety" portparol Netfliksa i dodao da će upotreba duvana ubuduće uticati na starosnu oznaku koja se prikazuje na početku emitovanja serija i filmova. 
 
Jedini izuzetak od tog pravila će biti u slučajevima kada je upotreba duvana ključna zbog istorijskih razloga ili činjenica.
 
Organizacija "Truth Initiative" u izveštaju je zbog prekomerne upotrebe cigareta izdvojila i seriju "Modern family".
 
"Sadržaj je postao nova reklama za duvan", izjavio je predsednik "Truth Initiative" Robin Koval.
 
Čak i u sadržaju koji je namenjen odraslima, potrošnja duvana će ubuduće verovatno biti manja, osim ako je to "bitno za kreativnu viziju umetnika ili zato što određuje karakter", prenosi "Variety".
  • pera

    16.07.2019 10:21
    ..
    Manje ovog, manje onog... daj da izbacimo sve lose i ekstremno. I na kraju zavrsimo sa serijama Sinise Pavica.
  • Bond...

    16.07.2019 07:51
    ....James Bond
    E ovi borci za sve i svasta mi stvarno regulisu probavu... to sto neko pusi ili ne u filmu je zaista najmanji problem danasnjih filmova/serija... ima tu stosta sto ser u poslednje vreme reklamira i istice po filmovima ali ne bih o tome da me ne bi blokirali... Kad pogledam poslednjih nekoliko filmova o 007 agentu nije mi dobro.. ne pije, ne pusi, zenske ne juri.. pa to je bio njegov potpis... Ovaj novi samo cekam kada ce musli da izvadi da jede.. ma dajte molim vas....
  • aadaa

    14.07.2019 04:39
    polako
    Ovi sto porede pusenje cigara i ubijanje ljudi izgleda ne shvataju da je jedna od te dve stvari daleko laksa za imitirati. Oduzeti nekome zivot i zapaliti cigaru niti traze isto psihicko stanje niti je za oba zaprecenja dozivotna robija (ili elektricna stolica).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.