Ostin Batler će igrati Elvisa Prislija u biografskom filmu

Reditelj Baz Lurman dugo je tragao za glumcem koji će uteloviti Elvisa Prislija u biografskom filmu, a sada je poznato kako će uloga kralja rokenrola pripasti Ostinu Batleru.
Vonrer Bros i Lurman krajem prošlog meseca testirali su brojne glumce kako bi pronašli pravu osobu koja će se pridružiti Tomu Henksu koji će se naći u ulozi Prislijevog menadžera Toma Parkera. Čini se kako je 27-godišnjem Batleru najbolje pristala uloga legende šezdesetih i sedamdesetih godina.
 
"Znao sam da ne mogu da napravim ovaj film bez kastinga koji bi u potpunosti bio postavljen kako treba. Temeljno smo tražili glumca koji ima prirodne i jedinstvene pokrete, vokalne sposobnosti Elvisa, ali i unutrašnju ranjivost umetnika. Tokom celokupnog kastinga, bila mi je čast da se susretnem s tako velikim brojem talenata. Čuo sam za Ostina Batlera kroz njegovu ulogu sa Denzelom Vašingtonom u 'The Iceman Cometh', a kroz putovanje opsežnih testiranja na ekranu i muzičkih i performerskih radionica, nedvosmisleno sam znao da sam našao nekoga ko bi mogao da oživi duh jedne od najpoznatijih muzičkih figura na svetu", kazao je Lurman.
 
Australijski reditelj takođe je napisao scenario za film zajedno sa Kregom Pirsom. 
 
Film o Elvisu će prikazati odnos između veteranskog menadžera i mladog pevača koji je došao iz siromašne porodice kako bi postao muzička ikona.
 
Ovaj projekat obeležava Lurmanov prvi film nakon njegove adaptacije "Velikog Getsbija". 
 
Plan je da snimanje filma o Prisliju počne 2020. godine.
  • drr

    19.07.2019 15:28
    karikature
    Ovaj kao da je izašao iz muzeja voštanih figura iz Jagodine, kakav crni Elvis?! Dokle će raditi filmove sa ovakvim karikaturama? I onaj buljavi što je glumio Fredi Merkjurija je bio presmešan i strašan istovremeno. U eri računarske animacije ne bi trebali da se muče sa kastingom, zašto ne naprave biografski film sa 100% digitalnom kopijom Elvisa?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.