VIDEO: Serija o Srednjoj zemlji pre "Gospodara prstenova"

"Amazon" je otkrio ekipu, odnosno družinu kako su je nazvali, koja radi na produkciji serije o Tolkinovom svetu Srednje zemlje i dešavanjima pre "Gospodara prstenova".
Postava uključuje autore Džej Di Pejna i Patrika Makeja, kojima su se pridružili Dženifer Hačinson (Bolje pozovi Sala i Čista hemija) i Helen Šeng (Hanibal) i mnogi drugi.
 
Na dugačkoj listi nalaze se scenaristi, dizajneri i producenti, koji imaju veliko iskustvo i radili su na nekim velikim ostvarenjima pre ovoga – Sopranosi, Ratovi zvezda, Gospodar prstenova, Avijator, Dvostruka igra, Zapadni svet, Carstvo poroka, Igra prestola...
 
Obožavaoce sveta Srednje zemlje posebno je obradovala informacija da kao konsultant aktivno učestvuje i Tom Šipi, profesor i stručnjak za Tolkinov opus.
 
Radnja serije biće smeštena u Drugo doba Srednje zemlje, pre dešavanja iz Hobita i Gospodara prstenova, koja su se odigrala u Trećem dobu.
 
Drugo doba Srednje zemlje počinje posle uništenja Belerijanda i Rata Besnih, osnivanjem vilenjačkih i ljudskih kraljevstava Lindona i Numenora. Takođe, glavni antagonista Drugog doba je Sauron protiv kojeg se u dva navrata bore ljudi i vilenjaci.
 
Rat vilenjaka i Saurona (prvi rat) odigrao se sredinom Drugog doba, da bi pad Numenora, osnivanje ljudskih kraljevstava Arnora i Gondora i Rat poslednjeg saveza okončao doba.
 
Sredinom Drugog doba, Sauron je uz pomoć vilenjačkih kovača i Kelebrimbora iskovao prstenove moći, da bi nakon toga u tajnosti stvorio Prsten moći, koji je Frodo uništio u Trećem dobu.
 
  • /

    01.08.2019 20:34
    /
    Silmarilion?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.