VIDEO: Otkazano prikazivanje filma "Lov" posle pucnjave u SAD i Trampovih izjava

Američki filmski studio Univerzal odlučio je da otkaže prikazivanje svog filma "Lov" (The Hunt) u kojem se prikazuje nasilni i sadistički lov na nedužne žrtve, a otkazivanje je usledilo posle polemike povezane s nedavnim pucnjavama u El Pasu i Dejtonu i izjavama Donalda Trampa.
Film u kojem glumi i Oskarovka Hilari Svonk trebalo je da stigne u bioskope krajem septembra. Ta krajnje nasilna satira o dubokom jazu između američkih društvenih klasa pokazuje prebogate liberalne elite koje progone i ubijaju iz čistog snobizma i prezira siromašne pristalice Donalda Trampa iz ruralnih država Vajoming i Misisipi, tradicionalnih uporišta republikanske stranke.
 
Prizori nasilja u najavi filma predstavljenoj krajem jula izazvale su ogorčenost dok je Amerika bila zavijena u crno posle dve pucnjave u kojima je ubijena 31 osoba početkom avgusta. Donald Tramp je reagovao na film i rekao da su njegove pristalice žrtve nasilja.
 
"Levičarski Holivud je rasistički do najvišeg nivoa uz mnogo besa i mržnje", napisao američki predsednik na Tviteru.
 
"Film koji će početi da se prikazuje pokušava da zapali vatru i izazove haos", dodao je Tramp, ali nijednom nije direktno naveo da se radi o filmu "The Hunt".
 
 
Tramp je optužio Holivud za stvaranje nasilja i prebacivanje odgovornosti na druge.
 
Portparol Univerzal studija je u saopštenju naveo da je ta kuća prekinula marketinšku kampanju za film, a studio je odlučio da obustavi prikazivanje.
 
"Podržavamo naše reditelje i radimo na distribuciji filmova vizionarskih i smelih filmadžija, kao što su autori ovog satiričnog trilera, ali razumemo da ovo nije dobar trenutak za izlazak tog filma", poručuli su iz studija.
 
Reditelj filma "The Hunt" je Krejg Zobel, a scenarista Dejmon Lindelof, koji je bio scenarista i uspešne serije "Nestali" (Lost).
  • Bane pcelica

    12.08.2019 15:17
    Cudi me da se kod nas nije pisalo o ovom filmu do sada. U najavi filma u kednom trenutku jedna od progonjenih skida laznu tabluuc i ispod nje iskace tablica ZG podrucja, Hrvatska. Jos par detalja iz kratke najave ukazuju mi da je radnja,, lov na ljude, tj loviste Manor smestena bas na ove prostore. mada mozda gresim, zanimljivo?
  • IgorNS

    12.08.2019 08:49
    Nije nego
    A filmovi The Purge? I seriju su naravili. Jos bolesnija tematika od ove.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.