VIDEO: Rotten Tomatoes izabrao najjači filmski trenutak

Kako bi proslavili 21. rođendan svoje stranice, urednici Rotten Tomatoesa odlučili su da izdvoje najistaknutije trenutke iz filmova u poslednjih 21 godinu, a fanovima su prepustili odluku o tome koji je najznačajniji.
Na listi se našao 21 ikonski trenutak iz 21 filma, a 25.000 korisnika za najznačajniji su izabrali trenutak u kojem prvi put vidimo Hita Ledžera kao Džokera u filmu "Vitez tame". 
 
Na Rotten Tomatoesu objašnjavaju kako je Ledžerov nastup promenio način na koji su gledaoci doživljavali njega kao glumca i pokazao za kakav je mračni performans sposoban. 
 
Ovde se zapravo ne radi o samo jednom trenutku već o celoj njegovoj ulozi, ali s Rotten Tomatoesa objašnjavaju da je ta scena "momenat koji je promenio način na koji su gledaoci navikli da doživljavaju filmove o superherojima i da je postavio primer s kojim će se porediti svi budući zlikovci". To je, pišu, bilo veće od jedne scene ili jedne rečenice ili dela akcije.
 
 
Drugi najvažniji trenutak je po broju glasova bio onaj iz filma "Avengers: Infinity War", a usledila je rečenica "Vidim mrtve ljude" iz filma Šesto čulo. 
 
 
Na listi su se još našli razgovor Goluma i Smigola iz Gospodara prstenova, naopaki poljubac iz Spajdermena, početna scena iz animiranog filma "Up", scena depilacije iz "Nevin u 40-oj"...

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.