Kritičari oduševljeni filmom "Džoker" sa Hoakinom Finiksom

Film "Joker" režisera Toda Filipsa prvi put je, uoči zvanične premijere najavljene za 3. oktobar, prikazan 31. avgusta na filmskom festivalu u Veneciji, a od tada su se slegli utisci kritičara koji poručuju: "Film je čista magija!"
Filmski kritičari koji su imali priliku da pogledaju film pre ostalih lako su zaključili da je novi "Joker" jedan od najboljih ovogodišnjih filmova.
 
Jedan od glavnih razloga za toliko oduševljenje je glumac Hoakin Finiks koji je savršeno utelovio zloglasnog junaka, mentalno nestabilnog komičara Artura Fleka, što nije bio nimalo lak zadatak.
 
Na smehu novog Džokera je radio mesecima, a za potrebe filma je izgubio 23 kilograma.
 
Finiks je kasnije objasnio kako se pokazalo da je gubitak kilograma, u kratkom vremenskom roku, počeo da utiče na njegovu psihu. 
 
"Počinjete da gubite razum", poentirao je Finiks koji glumi siromašnog klovna u prljavom i kriminalnom Gotem Sitiju početkom osamdesetih godina. Flek zbog oštećenja mozga neko vreme provodi u ustanovi, gde pod kontrolom drže njegov patološki smeh koji se najčešće pojavljuje u neprimerenim trenucima.
 
Sanja o karijeri stand-up komičara i želi da bude deo popularnog šou koji vodi Marej Frenklin (Robert De Niro), ali nakon što mu se za to napokon pruži prilika, postaje predmet podsmeha. U Džokera ga je pretvorilo nemilosrdno društvo.
 
"Ono što mi je (Artur Flek) bio na početku snimanja potpuno je drugačije od onoga što je bio na kraju. Neprestano se razvijao. Nikada nisam iskusio ništa slično", objašnjava Finiks.
 
Režiser Tod Filips je poručio da je nedostatak empatije u svetu jedna je od glavnih poruka filma.
 
  • Jana

    20.10.2019 14:13
    Kuc - kuc
    Veoma težak film.
    Možda zato što je toliko realan.
    Brutalna istina.
    Odlično snimljen, svaka čast glavnom glumcu.

  • Konj

    08.10.2019 12:29
    Joker
    Film je realno težak prosek, po izlasku iz bioskopa 99% gladalaca je bilo razočarano

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film