VIDEO: Objavljen finalni trejler za "Uspon Skajvokera"

Pod sloganom "Saga se završava. Priča živi zauvek" objavljen je finalni trejler za poslednju, devetu epizodu "Ratova zvezda" - "Uspon Skajvokera", čija je svetska premijera zakazana za 18. decembar.
Krajem ove godine završiće se priča o porodici Skajvoker, koja se desila "nekada davno, u dalekoj, dalekoj galaksiji".
 
I zaista, ova naučnofantastična bajka jeste počela davno - 1977. godine kada je Džordž Lukas snimio "Ratove zvezda" - film koji će ubrzo postati planetarni pop fenomen za kojim su usledila dva veoma uspešna nastavka: "Imperija uzvraća udarac" (1980) i "Povratak džedaja" (1983).
 
Budući da su filmovi u trilogiji bili označeni kao epizode četiri, pet i šest, bilo je jasno da ćemo jednog dana saznati šta se u "dalekoj, dalekoj galaksiji" dešavalo pre Luka, Leje i Hana, i kako je džedaj vitez Anakin Skajvoker postao ozloglašeni Dart Vejder.
 
Taj dan je konačno došao 1999. s prvom epizodom nove trilogije - "Fantomska pretnja". Međutim, do 2005. godine, do kada su prikazana i dva preostala filma - "Napad klonova" i "Osveta Sita" - kritika i obožavaoci bili su, u najmanju ruku, razočarani. Uprkos impresivnim vizuelnim efektima, preovlađuje mišljenje da kvalitet priče i razvoj likova nisu bili ni približnog kvaliteta kao u filmovima s kraja 70-ih i početka 80-ih.
 
I taman kada su svi mislili da je na "Ratove zvezda", bar kada je o avanturama porodice Skajvoker reč, stavljena tačka, dolakskom Diznijeve imperije u "daleku, daleku galaksiju", stvari su se promenile - Luk, Leja i Han vratili su se na veliko platno u još jednoj trilogiji, u čijem je fokusu nova generacija svemirskih heroja - misteriozna heroina Rej, i ambiciozni i okrutni Kajlo Ren.
 
Uprkos podeljenim reakcijama na prva dva filma - "Buđenje sile" (2015) i "Poslednji džedaj" (2017) - uzbuđenje kod obožavalaca raste kako se ova "svemirska sapunica" bliži kraju. Jer, prva dva filma su otvorila brojna pitanja na koja mnogi očekuju odgovore - o Rej, o Kajlo Renu, o Sili, o Skajvokerima, o džedajima, o vrhovnom vođi Snouku i "Prvom redu"...
 
Rasplet konačno stiže u decembru filmom "Uspon Skajvokera" koji je, bar prema najavama iz "Diznija", definitivni kraj ove svemirske priče, ali ne i avantura drugih junaka iz univerzuma "Ratova zvezda".
 
  • /

    23.10.2019 23:04
    /
    a finalni #2 je izasao danas sa par spoilera u njemu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.