Film "1917" dobitnik nagrade Američkog udruženja producenata

Film "1917" reditelja Sema Mendesa dobitnik je glavne nagrade za najbolji igrani film Američkog udruženja producenata (Producers Guild of America -PGA), na ceremoniji održanoj sinoć u Los Andjelesu, koju nije prenosila televizija.
Mnogi su izgledali iznenadjeno kada je glumica Riz Viderspun objavila dobitnika nagrade, nazvane Deril Zanuk nagrada, čiji dobitnik je 21 od 30 puta dobio i Oskara za najbolji film, uključujući i poslednje dve godine, za filmove "Zelena knjiga" i "Oblik vode".
 
"Film je inspirisan mojim dedom, Alfredom Mendesom i želeo sam da odam priznanje njegovom iskustvu", rekao je Mendes koji je bio koproducent i reditelj filma. On je takodje rekao da prvi put prisutvuje dodeli nagrada Udruženja producenata (PGA).
 
Film "1917" već je imao uspeha u ovogodišnjoj sezoni filmskih nagrada, uključujući i neočekivano osvajanje nagrade za najbolji film u kategoriji drame na dodeli Zlatnih globusa.  
 
Na PGA nagradama film je pobedio konkurente kao što su "Ford protiv Ferarija", "Irac", "Prikča o braku", "Parazit" i "Bilo jednom u Holivudu" i sada je već stekao snažan podstrek za dodelu Oskara 9. februara.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.