Izabrano deset najboljih filmskih zločinaca, Džoker Hita Ledžera omiljeni

Zločinci su filmski likovi koje mrzimo da volimo jer nam neretko pružaju više zabave od samih superheroja.
Kontroverzni su i neumoljivi u ostvarenju svojih paklenih planova. Iako je puno toga u vezi s njima odbojno, poseduju uvrnuti šarm zbog kojeg s uzbuđenjem iščekujemo svaku sledeću scenu u kojoj će se pojaviti.
 
Korisnici internet stranice Ranker imali su priliku da izglasaju deset omiljenih filmskih zločinaca svih vremena. Uprkos velikim imenima fikcije od horor filmova do ikona Marvelovog filmskog univerzuma, na vrhu liste negativaca našao se Džoker, kojeg je Hit Ledžer 2008. oživeo u ostvarenju Kristofera Nolana "Mračni vitez".
 
Ovaj je kultni antiheroj jedinstvena vrsta lošeg momka za kojeg navijamo. Ledžer je uspeo da Betmenovom neprijatelju podari trodimenzionalnu slojevitost kakva se ne postiže često, što su prepoznali i gledaoci i kritičari. Tokom snimanja vodio je dnevnik ispunjen
 
Hit Ledžer, glumac poreklom iz Australije, preminuo je 2008. nakon smrtonosne mešavine različitih lekova. Život je izgubio ubrzo nakon završetka snimanja filma "Mračni vitez", a za svoju verziju Džokera posthumno je nagrađen brojnim glumačkim priznanjima, uključujući i Oskara za najbolju sporednu mušku ulogu.
 
Njegov otac, Kim, otkrio je nakon sinovljeve smrti koliko je Hit bio posvećen spremanju uloge (UNILAD).
 
"Zaključao se u hotelsku sobu i nedeljama nije izlazio. Radio je na građenju svog lika. To je bilo tipično za njega. On je bio takav. Voleo je da uroni u svoj lik, ali je ovoga puta otišao predaleko", izjavio je jednom prilikom Kim.
 
Reditelj Kristofer Nolan tvrdi da je Ledžer došao kod njega tražeći da glumi Džokera i da je bio "gladan" te uloge.
 
Džoker odmerio snage s jakom konkurencijom
 
Pored pobednika Džokera, na listi deset najvećih filmskih zločinaca našla su se još neka poznata imena, i to po sledećem redosledu:
 
2. Dart Vejder – serijal Ratovi zvezda
 
3. Hanibal Lektor – Kad jaganjci utihnu
 
4. Lord Voldemort –  Hari Poter serijal
 
5. Fredi Kruger – serijal Strava u Ulici Brestova
 
6. Džek Torens – Isijavanje
 
7. Car Palpatin – serijal Ratovi zvezda
 
8. Agent Smit – Matriks serijal
 
9. The T-800 – Terminator
 
10. Magneto – serijal filmova X-Men.
  • Daj zločina

    25.01.2020 12:03
    Nemo' slučajno da nam usfali zla, agresije, klanja i zločinaca.
    Nemo' slučajno da nam Javni TV servis a i po koji privatni, dozvoli da propustimo detalje po kojeg zločina.
    To narod traži, ne mere bez toga.
    Kažu, od toga se raste.
    Roditeljku im belosvetsku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.