Snimaće se dve animirane serije prema romanu "Čarli i fabrika čokolade"

Novozelandski oskarovac Taika Vaititi snimaće animiranu seriju temeljenu na popularnoj knjizi Roalda Dala pod nazivom "Čarli i fabrika čokolade".
Reditelj Taika Vaititi potpisao je ugovor s Netfliksom za pisanje, režiju i produkciju dve animirane serije temeljene na delima dečjeg autora Roalda Dala.
 
Kompanija je objavila da će Vaititijeva saradnja s Netfliksom biti "temeljena na svetu i likovima Čarlija i fabrike čokolade", dok će druga serija biti "potpuno originalna priča" o Umpa-Lumpama, tajanstvenim malim radnicima koji dele čokoladu i ponekad oprezne savete u fabrici Vilija Vonke, piše "Gardijan".
 
Vaititi je u februaru osvojio nagradu američke Akademije za adaptirani scenario filma "Jojo Rabbit", koji je režirao, napisao, producirao i glumio u njemu. Film prati desetogodišnjeg nemačkog dečaka iz 1930-ih, opsednutog Hitlerom, koji otkriva da se u njegovoj kući krije jevrejska devojčica. Opisan je kao "nacistička satira", a temelji se na romanu "Nebo u kavezu" Kristine Lunens iz 2008. godine.
 
Netfliks je objavio da će animirana serija po Dalovim delima "zadržati kvintesencijalni duh i ton originalne priče, istovremeno prvi put gradeći svet i likove daleko izvan stranica Dalove knjige".
 
U saopštenju Netfliksa stoji i da će saradnja označiti početak "opsežnog partnerstva" s kompanijom "Roald Dahl Story", koje će preispitati mnoge omiljene priče Roalda Dala, uključujući "Matildu", "BFG" i "The Twits".
 
"Nešto je nesporno Vonka-eskno u kreativnom duhu i neponovljivom osećaju za humor Taike Vaititija i ne možemo ni da zamislimo da bi neko mogao bolje voditi kreativni proces na ovim, prvim u svojoj vrsti, kvalitetnim serijama Netfliksa", rekao je Gideon Simelof, komercijalni direktor kompanije "Roald Dahl Story".
 
 
Vaititi je poznat po filmovima "Hunt for the Wilderpeople" iz 2016. godine, komediji o udomljenom detetu koje beži od socijalnih službi sa svojim starateljem, i "Thor Ragnarok" iz Marvel franšize, s Krisom Hemsvortom, Kejt Blančet i Markom Rafalom kao Halkom.
 
Serija koju će praviti za Netfliks biće na tragu Vilija Vonke kojeg su dočarali Džin Vajlder 1971. i Džoni Dep 2005. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.