VIDEO: Najnoviji Piksarov crtani film zabranjen u više zemalja

Najnoviji animirani film studija Piksar "Onward" zabranjen je u nekoliko zemalja na Bliskom istoku zbog jedne opaske.
Ovaj porodični film smatra se neprikladnim u Kuvajtu, Omanu, Kataru i Saudijskoj Arabiji, gde neće biti prikazivan, piše BBC.
 
Policajka Spekter, kojoj glas posuđuje Lena Vejte, prvi je Piksarov i Diznijev gej lik koji otvoreno priča o tome. Ona u ovom animiranom filmu, između ostalog, govori: "Nije lako biti roditelj. Stalno čupam kosu zbog ćerke moje devojke."
 
Ovo je bilo dovoljno da se film zabrani u Kuvajtu, Omanu, Kataru i Saudijskoj Arabiji, dok u drugim zemljama Bliskog istoka, kao što su Bahrein, Liban i Egipat, prikazuju film.
 
Prema pisanju Deadline-a, Rusija je cenzurisala ovu scenu i reč "devojka" zamenila rečju "partner" kako bi izbegla pominjanje pola u ovom slučaju.
 
Vejte je u intervjuu za "Variety" priznala da je opaska o devojci bila njena ideja.
 
"Pitala sam ih mogu li da kažem reč 'devojka'. Zvučalo mi je čudno. Imala sam čak i drugačiji glas, nije mi delovalo da je u redu reći 'muž' i oni su se složili da izgovorim 'devojka'. I to je ispalo nešto posebno", rekla je Vejte.
 
Film "Onward", čija se radnja odigrava u svetu mašte u jednom predgrađu, govori o dva brata vilenjaka koji su krenuli na avanturu nakon što im je majka dala specijalne poklone od pokojnog oca, među kojima je i pismo koje ga može vratiti iz mrtvih.
 
  • /

    13.03.2020 08:51
    /
    a mozda je film namenjen svim generacijama i svoj publici.
    tesko da bi neko napravio hit ogranicavajuci se samo na publiku od 3-10g
  • /

    12.03.2020 14:59
    /
    E izes obrazovanje u srba, pa ovo nije crtani film.
    Jos je gluplje crtane filmove ogranicavati samo na deciju publiku
  • Labud

    12.03.2020 10:33
    Uzasava me seksualizacija crtanih filmova namenjenih deci. Nebitna je orjentcija

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.