VIDEO Džon Kjuzak deli scenu sa Batom Živojinovićem i Borisom Dvornikom: "Vreme je revolucije"

Proslavljeni holivudski glumac Džon Kjuzak podelio je na Tviteru scenu iz jugoslovenskog filma "Crveni udar".
VIDEO Džon Kjuzak deli scenu sa Batom Živojinovićem i Borisom Dvornikom: "Vreme je revolucije"
Foto: 021.rs
"Koje je vrijeme?", pita Boris Dvornik svoga prijatelja Batu Živojinovića, a ovaj mu odgovara sa: "Vreme je revolucije."
 
Međutim, Dvornik to pitanje postavlja kao Kapetan avijacije, a Bata odgovara kao Ićo. Scena je iz filma "Crveni udar" iz 1974. godine, koji je režirao Predrag Golubović.
 
Ova scena, pitanje i odgovor privukli su pažnju proslavljenog holivudskog glumca Džona Kjuzaka, koji je scenu podelio sa svojim pratiocima na Tviteru.
 
Nakon ove scene, na sekund, vidi se prelaz na drugu scenu u kojoj su prikazani Josip Broz Tito i njegova supruga Jovanka. Po svemu sudeći, Kjuzak se interesuje za jugoslovensku kinematografiju, jer se oba podeljena momenta nalaze u filmu Mile Turajlić "Cinema Komunisto" iz 2010, koji je privukao veliku pažnju filmadžija, ubirući mahom pozitivne kritike.
 
 
"Crveni udar" govori o nacističkom preuzimanju Trepče 1941. godine. Međutim, revolucionarno nastrojeni rudari, različitih nacionalnosti, koji su i pre rata organizovali štrajkove, započinju svoje diverzije i borbu protiv neprijatelja. 
  • Bela

    17.07.2020 04:02
    ???
    @Milisav @Petrovgrad
    Vi ste ljudi prolupali !?
  • Милисав

    14.07.2020 15:29
    Петровград
    Петровград, и запослио преко 4 милиона људи!!!
  • Петровград

    14.07.2020 11:16
    Колико су САД започеле ратова за време мирољубивог, мањинског, цивилизованог Обаме, а колико за време белог, геноцидног расисте Трампа? Управо тако. А расиста је чак побољшао односе са Кином и поготово Северном Корејом.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.