Ridli Skot potvrdio da će se snimati nastavak sage "Alien"

Reditelj Ridli Skot potvrdio je da radi na novom filmu koji će biti nastavak kultne sage "Alien".
Međutim, radnja verovatno neće biti smeštena u isti univerzum kao prethodna dva dela.
 
Kako je Skot objasnio, korišćenje univerzuma iz filmova "Prometheus" i "Alien: Covenant" je pod velikim znakom pitanja, zbog toga što smatra da je taj deo priče završen na pravi način.
 
Nema mnogo detalja o novom nastavku, ali postoje naznake (koje su došle direktno od producenata) da bi novi scenario mogao da obuhvata svet snova na neki način. Takođe, neizvesno je i da li će Sigurni Viver ponovo glumiti glavnu ulogu, s obzirom na njenu nedavnu izjavu da je vreme da se njen lik "malo odmori", prenosi Cnet.
 
Podsetimo, Ridli Skot je prvi "Alien" režirao 1979. godine. Usledila su tri nastavka, 1986, 1992. i 1997. godine, ali Skot nije učestvovao u njihovom snimanju. Više od 30 godina kasnije, ipak, proslavljeni reditelj uzima "dirigentsku palicu" nazad.
  • Draganče

    06.10.2020 12:27
    ALIEN
    Alien je majka svih filmova. Ne samo SF, nego svih. Film kome jednostavno ne možeš naći manu, čista perfekcija. Postavio je domaći zadatak za sve naredne filmove i više ništa nije bilo isto. Neverovatno je da je taj film snimljen daleke '79. Mogao bi i danas, posle 50 godina da pošteno postidi ove današnje.
    Posle njega, po kvalitetu za mene je na prvom mestu drugi nastavak, pa zatim i četvrti. Treći je po meni bio totalni promašaj.
    A ako spremaji i peti nastavak, ne verujem da će valjati bez Viverove, ali ko zna...
  • Aca

    09.09.2020 15:53
    Prvi film je ubedljivo najbolji (Alien), druga dva nisu nista narocito (licno vise volim treci od drugog), dok reset, reboot, prequel fransize, sta je vec Prometheus I &II su golo smece. Najavljivao je treci deo kao zavrsetak te druge trilogije, a sad pravi novi reset, reboot... Holivud je odavno izgubio svaku trunku kreativnosti, ne znam sta ce od ove generacije jednog dana da rimejkuju, ributiju, resetuju...
  • bart

    08.09.2020 13:41
    "Stop! Stop! It's already dead!"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.