Prijava protiv Netfliksa zbog filma u kojem devojčice tverkuju

Protiv Netfliksa je podneta krivična prijava u SAD-u zbog navodnog nepristojnog prikazivanja dece u kontroverznom filmu "Cuties".
Nakon što je ranije pokrenuta peticija kojom su ljudi pozvani da bojkotuju Netfliks zbog ovog filma, objavljeno je kako je sud u okrugu Tajler u Teksasu podigao optužnicu protiv kompanije zbog promocije nepristojnog vizuelnog materijala u kojem se prikazuju deca.
 
Glavni lik ovog igranog filma, koji je dobio nagradu na Filmskom festivalu Sandens, jedanaestogodišnja je devojčica Ejmi senegalskog porekla i islamske veroispovesti. Zaplet filma vrti se oko dečije plesne grupe koju Ejmi otkrije i kojoj se pridružuje, što izaziva osudu i zabranu njene tradicionalne porodice.
 
Optužnica tereti "Cuties" zbog seksualnih konotacija, a materijal prema optužnici nema nikakvu ozbiljnu književnu, umetničku, političku ili naučnu vrednost.
 
Međutim, kao odgovor na optužnicu, Netfliks je stao uz film.
 
"'Cuties' je društveni komentar protiv seksualizacije male dece. Ova optužba je bez osnova i mi stojimo uz film", kazao je predstavnik Netfliksa za portal Metro.uk.
 
 
Teksaški senator Ted Kruz, koji vodi kampanju protiv filma, poslao je pismo državnom tužiocu Vilijamu Baru, optužujući "Cuties" za seksualizaciju mladih devojaka kroz plesne scene koje simuliraju seksualne aktivnosti.
 
Nakon početnih reakcija Netfliks ohrabruje ljude da pogledaju film pre nego što ga osude.
 
"'Cuties' je društveni komentar protiv seksualizacije male dece. Ovo je nagrađivani film i snažna priča o pritisku s kojim se mlade devojke suočavaju na društvenim mrežama", rekao je portparol Netfliksa.
 
"Ovo je film s duboko feminističkim porukom koja je ogledalo današnjeg društva, ogledalo u koje je ponekad teško pogledati", rekla je rediteljka Maïmouna Doucouré.
 
Dodala je kako je ideju dobila nakon što je videla u jednom kvartu u Parizu grupu 11-godišnjih devojčica kako plešu na način koji je prikazan u filmu.
  • Barka

    13.10.2020 12:46
    Da
    Svet je mračno mesto.
    Ko to ne shvata, loše mu se piše.
    Jer od toga svet je onakav kakvim ga vidite nema vajde.
  • Marijicca mica NS

    10.10.2020 03:23
    sloboda
    pravda za 'Netflix', ako se budu pitali konzervativci, primitivci i 'latentni pedofili' deca i mlade osobe skoro nece ni biti u filmovima... stop cenzuri, da slobodi. Protiv filma u Teksasu su najvise lazni moralisti i pritajeni pedofili, mislim.
  • Pljuc

    09.10.2020 17:46
    Izuzetan film a ovi novo-inkvizitori sto vide pedofiliju u svemu povezanom sa decom definitivno imaju problem latentnih pedofila.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.