VIDEO: Objavljen trejler za "Mank", novi film Dejvida Finčera

U sedmici koja je obeležena brojnim otkazivanjima premijera najvećih holivudskih produkcija, slavni režiser Dejvid Finčer (David Fincher) vraća se pred publiku posle šestogodišnje pauze, filmom "Mank".
Kako piše "Bosonoga", film je snimljen u produkciji "Netfliksa", čime se Finčer pridružio plejadi priznatih autora poput Martina Skorsezea, Spajka Lija i Alfonsa Kuarona, koji su svoje filmove plasirali putem ove striming platforme.
 
U prvom trejleru za Finčerovu crno-belu dramu možemo da vidimo Oskarovca Gerija Oldmana (Gary Oldman) u ulozi problematičnog pisca Hermana Dž. Mankeviča (Hermana J. Mankiewicza), i njegove muke da završi scenario "Građanina Kejna" za jednako problematičnog Orsona Velsa.
 
Scenario za "Manka" napisao je Finčerov otac,  Džek Finčer (Jack Fincher), koji je preminuo 2003. godine. Oko ovog dela provlače se brojne kontroverze a među njima je pitanje: "Ko je napisao 'Citizen Kane'? Klasik je, prisetimo se, imao devet nominacija za Oskara, ali osvojio je samo jedan i to upravo onaj kontroverzni za najbolji scenario. Mankevič i Vels su ga zajedno primili.
 
Ostale uloge tumače Amanada Sejfrid (Amanda Seyfried), Lili Kolins (Lily Collins), Tom Felfri (Tom Pelphrey), Tom Burk (Tom Burke) i drugi.
 
Snimanje je bilo planirano još krajem devedesetih godina, ali projekat nije krenuo u realizaciju sve do prošle godine kada je iza njega stao striming gigant Netfliks. "Mank" bi trebalo da bude dostupan gledaocima od 4. decembra.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.