VIDEO: Izabrana najuticajnija serija ikada

Serija "The blue planet" Dejvida Atenboroa izabrana je za najuticajniju televizijsku seriju ikada.
U anketi koju je sprovela najveća britanska televizijska platforma, ova serija je dobila čak trećinu glasova (34 odsto).
 
Radi se o BBC-jevoj seriji koja istražuje sve aspekte morskog života, a sadrži snimke podvodnih stvorenja i njihovih navika koja nikad ranije nisu bila snimljena.
 
 
Snimanje je trajalo gotovo pet godina, a snimano je na dvestotinak lokacija.
 
Serija je višestruko nagrađivana. Emitovanje je u Velikoj Britaniji počelo u septembru 2001. godine, a 2017. stigao je i nastavak "Blue planet II".
 
 
Na drugom mestu, sa 29 odsto glasova, našao se takođe rad Dejvida Atenboroa, serija "Planet Earth" iz 2006. godine, koja je najskuplja serija koju je BBC ikad naručio i prva koja je snimljena u HD rezoluciji.  
 
No, da nisu samo dokumentarne serije imale veliki uticaj na gledaoce dokazuje i činjenica da je treće mesto zauzela akcijska serija "Killing Eve". Dobila je 23 odsto glasova.
 
Na listi se našla i megapopularna "Igra prestola" sa 17 odsto glasova, rijaliti šou "Love Island" sa 11 odsto i irska drama "Normal people" sa 10 odsto.
 
Evo koje su serije zauzele prvih 10 mesta.
 
1.   Blue planet                                              
 
2.   Planet Earth                                              
 
3.   Killing Eve                                                
 
4.   Game of thrones                          
 
5.   Gavin and Stacey                                    
 
6.   Strictly come dancing                            
 
7.   Peaky blinders                                        
 
8.   Call the midwife                                      
 
9.   The handmaid's tale                            
 
10.  Sherlock    
  • CitizenX

    19.10.2020 20:34
    Ma da
    Najuticajnija serija IKADA?? A šta je sa XFiles-ima npr? Ili Startrek serijama? Ili genijalnom serijom Breaking Bed? Pa da, zaboravih da su oni strogo hipnotisana i poslušna nacija, njima drugi govore šta u stvari vole i šta se dešava oko njih. Nema više Fredija i ostalih pomrlih umetnika i slobodnih duša, da se i njihov glas čuje. Žalosno je sve to....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.