"Otac" Srdana Golubovića osvojio glavnu nagradu u Monpeljeu

Film "Otac", u režiji Srdana Golubovića, osvojio je glavnu nagradu na 42. Međunarodnom festivalu mediteranskog filma u Monpeljeu.
Potresna priča inspirisana istinitim događajima, odlukom stručnog žirija, ovenčana je prestižnom nagradom "Zlatna Antigona", u takmičarskom programu dugometražnog igranog filma.
 
Nakon premijere na Berlinskom filmskom festivalu, gde je film osvojio dve nagrade, ovo ostvarenje nastavilo je da niže priznanja - "Zlatna vrata" na Pulskom festivalu, odličje za najbolji međunarodni narativni film na 21. Međunarodnom filmskom festivalu u Kalgariju, kao i Prva nagrada na 13. Leskovačkom internacionalnom festivalu filmske režije (LIFFE).
 
Glavnu ulogu u filmu tumači Goran Bogdan, a ostale su poverene Borisu Isakoviću, Nadi Šargin, Milici Janevski, Vahidu Džankoviću, Jovi Maksiću, Nikoli Rakočeviću, Milanu Mariću i Ljubomiru Bandoviću. Prvi put na filmu našli su se i Ajla Šantić i Muharem Hamzić.
 
Film su podržali Filmski centar Srbije, nemački fond MDM, francuski fond Cinema du Monde, te filmski fondovi Hrvatske, Slovenije i BiH, Arte France i ZDF Arte, kao i evropski fond Eurimages za koprodukcije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.