VIDEO: "Atlantis" ukrajinski kandidat za Oskara

Studio "Grasshopper Film" objavio je službeni američki trejler za nagrađivanu ukrajinsku Sci-fi dramu "Atlantis" (Атлантида), koja je originalno svoju premijeru doživela na prošlogodišnjim festivalima u Veneciji i Torontu.
Radnja filma smeštena je u istočnu Ukrajinu 2025. godine, a u fokusu ima vojnika koji pati od PTSP-a, koji se sprijatelji sa humanitarkom Katjom u nadi da će obnoviti normalan život u ratom razorenom društvu, prenosi Bosonoga.
 
Ostvarenje je ovogodišnji službeni ukrajinski kandidat za najbolji međunarodni film za Oskara, a takođe je osvojilo i "Venice Horizons Best Film Award" u 2019, te nekoliko drugih nagrada na filmskim festivalima.
 
"Istočna Ukrajina, 2025. Pustinja neprikladna za život. Voda je posebno vredna roba koju dovoze kamioni. Na granici se gradi zid. Sergej bivši vojnik, ima problema sa prilagođavanjem novoj stvarnosti. Upoznaje Katju koja radi kao volonter u misiji Black Tulip posvećenoj ekshumiranju ratnih leševa. Zajedno pokušavaju da se vrate u nekakav normalan život u kojem takođe smeju ponovo da se zaljube", piše u sinopsisu filma.
 
Scenarista i reditelj je Valentin Vasianovič (Valentyn Vasyanovych) čiji je film "Kredens" ušao u uži izbor za nagradu Oskar 2018. godine, a koji, sudeći po više nego politički korektnom scenariju, za svoje novo delo ima velike šanse da se dopadne glasačima Akademije za film.
 
Glavne uloge tumače Andrij Rimaruk (Andriy Rymaruk), Ljudmila Bileka (Liudmyla Bileka) i Vasil Antoniak (Vasyl Antoniak). Ostvarenje u američke bioskope stiže 22. januara 2021.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.