Bong Džun-ho na čelu žirija Venecijanskog festivala

Južnokorejski reditelj Bong Džun-ho, dobitnik četiri Oskara 2020. za film "Parazit", predsedavaće žirijem 78. Venecijanskog filmskog festivala koji će se održati od 1. do 11. septembra, objavili su organizatori.
Bong Džun-ho na čelu žirija Venecijanskog festivala
Foto: Pixabay
Reditelj je rekao da je počastvovan da bude povezan sa fantastičnom filmskom tradicijom Venecijanskog festivala, navodi se u saopštenju.
 
"Kao predsednik žirija i pre svega kao nepopravljiv ljubitelj filma spreman sam da se divim i pozdravim sve velike filmove u selekciji festivala. Ispunjen sam iskrenom radošću i nadom", rekao je reditelj.
 
Umetnički direktor Mostre Alberto Barbera pozdravio je velikog korejskog reditelja koji je, kako je naveo, danas jedan od najautentičnijih i najoriginalnijih glasova autorskog filma u svetu.
 
Sa filmom "Parazit" 51-ogodišnji Bong Džun-ho osvojio je Zlatnu palmu na Kanskom filmskom Festivalu 2019. godine, a zatim 2020. četiri Oskara (najbolji originalni scenario, najbolji međunarodni film, najbolji reditelj, najbolji film) i francuskog Cezara za najbolji strani film.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.