Film "Kvo vadis, Aida" nominovan za dve BAFTA nagrade

Film "Kvo vadis, Aida", rediteljke Jasmile Žbanić, zvanično je nominovan za dve BAFTA nagrade, objavila je Britanska akademija filmske i televizijske umetnosti.
Ovo ostvarenje nominovano je za najbolji strani film, u konkurenciji sa filmovima "Još jedna runda", "Jadnici", "Dragi drugovi“ i "Minari".
 
Jasmila Žbanić je nominovana i za nagradu BAFTA za najbolju režiju. Ceremonija dodele nagrada održaće se 10. i 11. aprila, objavila je BAFTA.
 
Bosanskohercegovačko ostvarenje "Quo vadis, Aida?" Jasmile Žbanić, u kome glavnu ulogu igra srpska glumica Jasna Đuričić, nalazi se i u užem izboru kandidata nominovanih za nagradu Oskar u kategoriji najbolji međunarodni film. Radnja filma dešava se u julu 1995, kada Aida, prevoditeljka za Ujedinjene nacije, pokušava da spasi svoju porodicu nakon što Vojska Republike Srpske preuzima Srebrenicu.
  • Ana

    11.03.2021 08:54
    Hm
    Sve je politika. Garantujem da je ostao Tramp, bila bi malo drugacija pesma.
  • @Stole

    10.03.2021 20:11
    Tebra, odi na Rotten Tomatoes i vidi da jedan kriticar ne cini prolece, jos jedan cist primer o tome da se vodi kampanja kako smo omrazeni i niko nas ne voli, a zapravo ljude boli briga vec objektivno ocenjuju i gledaju. Oko 60% kritika su pozitivne, a sve su americki kriticari, sto je negde i realna ocena filma.
  • kritičarka

    10.03.2021 18:33
    Filmska kritičarka
    Ne razumem ljude koji se prepucavaju koji je film bolji. Film je umetničko delo i to što je film dobar ili loš ne negira zločine. Aida je amerikanizovan feministički triler i vidi se da je pravljen za američku publiku dok je Dara više pravljen kao TV melodrama. Ni jedan ni drugi film nije remek delo, ali daleko od toga da su loši filmovi. Bolji su deset puta od Wander Woman koja puni bioskope širom sveta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.