Goran Bogdan nagrađen u Dablinu

Na nedavno završenom Filmskom festivalu u Dablinu (Virgin Media Dublin International Film Festival) kao najbolji glumac po izboru Kritičarskog kruga festivala nagrađen je Goran Bogdan za ulogu u filmu "Otac" reditelja Srdana Golubovića.
Festival u Dablinu pokrenut je 2003. godine, a Golubovićev film trebalo bi uskoro da uđe u distribuciju u Irskoj.
 
Goran Bogdan je za rolu u ovom ostvarenju dobio i zvaničnu nominaciju za nagradu Evropske filmske akademije. 
 
"Otac" je film o čoveku kome su zbog siromaštva oduzeli decu, koji kroz svoje putovanje, hodajući od svog sela na jugu Srbije do prestonice, sa kraja na kraj zemlje, iz protesta i očaja – postaje heroj.
 
Pored Gorana Bogdana, uloge tumače: Boris Isaković, Nada Šargin, Milica Janevski, Vahid Džanković, Nikola Rakočević, Milan Marić, Jovo Maksić i Ljubomir Bandović, a u ulogama dece su Ajla Šantić i Muharem Hamzić.
  • Aleksandar974

    20.03.2021 18:20
    Ovaj film jje trebao biti nas kandidat za oskara. Ali politika je kod nas odavno umesana u kinematografiju. Kod av je propaganda na prvom mestu i u svakoj prilici.
  • Janis

    20.03.2021 18:07
    Divlji badem
    Zasluzeno.Sve cestitke.
  • ja

    20.03.2021 17:51
    ne znam
    zgodan, visok, covek, lepih crta lica i to je sve, bez harizme, bez preteranog talenta, lose dikcije, krutog drzanja, niceg sto bi ga izdvojilo i zato se cudim ovim silnim ulogama i nagradama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.