Spilberg radi na filmu o svom detinjstvu

Iako filmska adaptacija mjuzikla "Priča sa zapadne strane" Stivena Spilberga tek treba da izađe krajem godine, poznati reditelj već planira sledeći projekat, a to će biti film o vlastitom odrastanju i detinjstvu provedenom u Arizoni, pišu američki mediji.
Portal "Deadline" piše kako da bi glavna ženska uloga, nadahnuta likom Spilbergove majke, mogla pripasti poznatoj glumici Mišel Vilijams.
 
S obzirom na to da prvi put snima priču o svom životu, Spilberg je odlučio da scenario filma potpiše zajedno sa svojim dugogodišnjim saradnikom, dobitnikom nagrada Toni i Pulicer Tonijem Kušnerom, što bilo prvi put da to uradi još od drame "Veštačka inteligencija" iz 2001. godine. S Kušnerom je sarađivao na filmovima "Mihen" i "Linkoln". 
 
Slavni reditelj rođen je u Sinsinatiju 1946. u jevrejskoj porodici, ali se porodica deset godina kasnije preselila u Arizonu gde je mladi Stiven proslavio svoje punoletstvo. Još kao tinejdžer osetio je antisemitizam na vlastitoj koži.
 
Spilbergov otac Arnold, inovator i inženjer koji je radio na razvoju ranih kompjutera u kompaniji "General Electric", umro je prošlog leta u 103. godini. Njegova majka Lia Adler, koja je posedovala restoran "The Milky Way" u Los Anđelesu, umrla je 2017. u 97. godini.
 
U mnogim sekvencama njegovih dosadašnjih filmova ima puno pojedinosti utemeljenih na ličnim iskustvima, ali poznati reditelj nikada dosad nije spominjao mogućnost snimanja biografskog filma.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.