Peti nastavak Indijane Džounsa najavljen za sledeće leto

U nastavku priče o avanturama Indijane Džounsa, pored legendarnog Harisona Forda, glavnu ulogu tumači i Fibi Voler-Bridž.
Peti deo svetski poznate franšize dugo je najavljivan, i premijeru očekujemo na leto sledeće godine, prenosi Holivud riporter.
 
Glavnu ulogu arheologa nastavlja da tumači Harison Ford (78), a rediteljsku palicu od Stivena Spilberga, koji je rukovodio ekipom prva četiri dela, preuzeo je Džejms Mengold.
 
Engleska glumica, producentkinja i književnica Fibi Voler-Bridž, dobitnica tri nagrade Emi, poznata je po ulozi u seriji Flibag, a i kao producentkinja serije "Ubiti Iv".
 
I oskarovac, kompozitor Džon Vilijams, radiće na filmu, za čije je ranije filmske priče o svetski poznatom arheologu, dobio brojne nagrade, počev od 1981. godine i filma "Otimači izgubljenog kovčega".
 
"Oduševljen sam što započinjem novu avanturu, sarađujući sa timom iz snova vrhunskih filmskih stvaralaca", rekao je Mengold. "Stiven, Harison, Keti, Frenk i Džon - su svi moji umetnički heroji. Kada dodate Fibi, blistavu glumicu, briljantnog kreativnog glasa i hemije, koju će ona nesumnjivo uneti u naš set, ne mogu da se ne osećam srećnim kao da sam i sam Indijana Džouns."
 
Peti film o Indijani Džounsu ima "dug i mučan razvojni proces" koji seže u 2008. godinu kada su se, nakon izlaska filma "Indijana Džouns i kraljevstvo kristalne lobanje", prvi put pojavile najave da će scenarista Džordž Lukas i reditelj Spilberg, početi da rade na nastavku.
 
Nakon toga su iz kompanije Dizni rekli da će film biti objavljen 2019. godine, da će ga režirati Spilberg, ali da će scenarista biti promenjen.
 
U februaru 2020. objavljeno je da se Spilberg povlači iz režije, ali da će ostati producent, a da će iza kamere biti Mengold, koji takođe radi na scenariju.
 
Usledilo je odlaganje snimanja zbog pandemije, a najnoviji datum premijere koji je objavljen je 29. jul 2022.
  • Zorz Papadubi

    15.04.2021 17:59
    Indijanac
    Indijana Dzouns bezi od tamo nekog u invalidskim kolicima.
  • Dusan

    15.04.2021 15:19
    Povraćac izgubljene arke it hrama prokletih sa poslednjeg putovanja iz kraljevstva kristalnih lobanja .



  • Halion

    14.04.2021 23:59
    Nisam mislio da 021 komentatori imaju dovoljno toksičnosti u sebi da kažu nešto negativno čak i o Indiana Jones-u. Potcenio sam vas.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.